Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Szennyvízakna tisztítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, szennyvízakna tisztításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Szennyvízakna tisztítása

Szakértőre van szüksége a Szennyvízakna tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Szeptikus tartály ürítése – miért, mikor és mi köze hozzá?

A legtöbben tudjuk, mit értünk a szeptikus tartály megtöltése alatt. Természetesen nem csak a tegnapi ebéd kerül a szennyvízgyűjtő tartályba, hanem más típusú hulladékok is ott végzik. A zuhanyzók és a mosdókagyló vize, valamint a mosogatógépből és mosógépből származó szennyvíz általában a szennyvízgyűjtő tartályába folyik, és egy igazán kellemes "koktélt" hoz létre!

Szeptikus tartály ürítése - miért szükséges?

Minden szeptikus tartálynak van egy kimenete, egy cső, amely a tartályból vezet, és amely általában a vízelvezető mezőbe vagy a vízelvezető rendszerbe folyik. Ez egy perforált vagy réses csövek hálózata, amely lehetővé teszi, hogy a szennyvíz biztonságosan behatoljon a talajba anélkül, hogy szennyezést okozna.

Az ön szennyvízgyűjtő tartálya önmagában nem dolgozza fel a hulladékot, hanem három különböző rétegre választja szét - egy vonzó elnevezésű "alj", egy kicsit elviselhetőbb "leválasztott szennyvíz" és egy kellemesen jelölt "iszap" az alján. Csak az elkülönített szennyvíz hagyja el a szennyvízgyűjtő tartályt és kerül a vízelvezető rendszerbe, a többi szilárd anyag a tartályban marad. Mindezt rendszeresen ki kell üríteni.

Mi történik, ha nem üríti ki rendszeresen a szeptikus tartályt?

Rossz dolgok. A szeptikus tartály rendszeres ki nem ürítése számos különböző problémát okozhat – a vécék öblítése tovább tart, bugyborékoló hangok hallatszanak a csövekben, sőt a hulladék is visszakerülhet a házba. Ez azt is jelentheti, hogy nem megfelelő hulladék szivárog a szeptikus tartályból az áztatórendszerbe, elzárva azt, és arra kényszerítve, hogy a talaj felett gyűljön össze. Ez nem csak Önnek, hanem a környezetnek is rossz hír, mert a hulladék szennyezheti a helyi vízfolyásokat.

Mikor kell kiüríteni a szeptikus tartályt?

Ebben a tekintetben nincsenek szigorú szabályok, de általában évente egyszer ki kell üríteni a szeptikus tartályt. Ez attól függően változhat, hogy hány ember él a házában, és ezáltal mennyi hulladékot tölt meg a tartály. Ez attól is függ, hogy a szeptikus tartály megfelelő méretű-e az ingatlanhoz – például ha az ingatlan az idők során kibővült, előfordulhat, hogy a szennyvíztisztító tartályt nem korszerűsítették további hulladék kezelésére. Ezért az alulhasznált nagyobb tartály képes megbirkózni az üres tartályok közötti hosszabb hézaggal, míg az alulméretezett vagy túlhasznált tartályt rendszeresebben kell üríteni. A szeptikus tartályt általában évente egyszer ki kell üríteni.

Mit jelent a szeptikus tartály ürítése?

A helyi szennyvízgyűjtő-ürítő cég hosszú, rugalmas tömlővel küldi el egyik tartálykocsiját. A tartálykocsi kezelője a szeptikus tartályba helyezi, majd erős szívóerőt alkalmaz az összes hulladék kiürítésére. Szerencsére ez lesz az utolsó dolog, amit lát (vagy érez), elviszik és megfelelően ártalmatlanítják.

Ezzel kapcsolatban gondoskodnia kell arról, hogy bárki, aki kiüríti a szennyvízgyűjtő tartályát, rendelkezzen a megfelelő hulladékkezelési engedéllyel.

A szeptikus tartályok ürítésének ára regionálisan változó, és természetesen versenypiacról van szó, így egyes területeken több cég is kínál alacsonyabb árat. Keressen több helyi céget a Wilio felületén, hogy megtudja az árakat, és válassza ki a kívánt céget.

Honnan tudhatja, hogy gond van a tartállyal?

A szeptikus tartály ürítésének két fő oka van. Az első az évente egyszeri rutin, amiről fentebb beszéltünk. A második ok az, hogy a tartály visszaállt vagy váratlanul túlcsordul.

A szeptikus tartály vagy a vízelvezető rendszer sérülése miatt a szokásosnál gyorsabban megtelhet.