Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Szerkezetkész állapot

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, szerkezetkész állapothoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Szerkezetkész állapot

Szakértőre van szüksége a Szerkezetkész állapot kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Mit jelent a "szerkezetkész állapot" kifejezés?

Az építés és az újjáépítés területén végzett tevékenységekben a "szerkezetkész állapot" kifejezés azt az építési fázist jelenti, amely az első elektromos és vízvezeték-szerelések befejezése után, de még a falak és a mennyezetek bezárása előtt lép fel. Ez az a pont, amikor a munka nagy részét először egy épületfelügyelő szakember ellenőrzi. A fal- és padlóburkolatok hiánya megkönnyíti a munkálatokat, ha a szakember hibát észlel, vagy ha a lakástulajdonos elrendeli a projekt megváltoztatását.

Az elektromos munkák esetén a szerkezetkész állapot azt jelenti, hogy az összes elektromos kábelt a falakon és más vázelemeken keresztül átvezetik, majd a fal- és mennyezetdobozokba helyezik. A kapcsolók, aljzatok, lámpák és egyéb berendezések azonban nincsenek csatlakoztatva - a munka ezen aspektusát az utolsó ellenőrzés során ellenőrizzük.

A vízvezetékek esetén azt jelenti, hogy az összes vízellátó és -elvezető csövet a falakban és a többi keretelemben lévő furatokon keresztül vezetik, és hogy az összes csőcsatlakoztatás megtörtént. De ebben a szakaszban még nincsenek mosogatók, csapok vagy más szerelvények és végelemek.

A szerkezetkész állapot az épület, az elektromos vezetékeket vagy a vízvezetékeket ellenőrző szakember első látogatása előtt be kell fejezni. Nagyjából az alábbi állapotra kell számítani, egy szerkezetkész ház esetében: A fal-, padló- és mennyezetrendszerek ki vannak építve és nincsenek még lezárva. A gipszkarton még nincs telepítve. A villanyszerelő elvezette az elektromos hálózatot az elosztódobozból különböző végpontokba, például aljzatokba és világításkapcsolókba. Mindegyik dobozban az adott vezeték csupasz vége van, és nincs csatlakoztatva. Körülbelül ugyanekkor fejezi be a munkákat a vízvezeték-szerelő: a falakon és az alsó emeleteken át odavezeti az ellátó és leeresztő csöveket a konyhában és a fürdőszobában lévő mosdókba, zuhanyzókba, fürdőkádakba stb. Az ellenőrök ezután megteszik az első látogatást, és jóváhagyják vagy felfüggesztik a munkát. Ezután a gipszkartonos szakemberek jönnek, hogy befejezzék a gipszkartont. A villanyszerelő, a vízvezeték-szerelő és más szakemberek visszaviszik és felszerelik a végberendezéseket, például a villanyszerelő aljzatokat, lámpákat és kapcsolókat, a vízvezeték-szerelők pedig a mosogatókat, zuhanyzókat és fürdőkádakat. ez után következik az ellenőrök második látogatása. Az építési engedély ezután a jóváhagyott ("érvényes") vagy a nem jóváhagyott állapotba kerül. Ha az engedélyt bizonyos problémák miatt nem hagyják jóvá, a szükséges javításokat el kell végezni. Az ellenőrök annyiszor térnek vissza, amíg meg nem elégednek a munkával. Minden építőipari szakember várja az utolsó ellenőrzéseket, hiszen akkor válik a telepítés véglegessé. Ugyanez vonatkozik minden olyan lakástulajdonosra, aki átalakítási munkákat végez. A pontosan és a specifikációknak megfelelően végzett munkának meg kell felelnie az egyes előírásoknak. Ha azonban az ellenőr változtatást rendel el, vagy ha a ház ügyfele változtatást kér, akkor új munkavégzési fázis következik.

Szerkezetkész állapot

A fúrás az építési projekt azon fázisa, amikor különféle mechanikai, elektromos és vízvezeték-csöveket vezetnek be. A fúrás befejezése után megkezdődik a szerkezetkészre építési szakasz. Ekkor telepítik a kábeleket és csöveket, de a végső hálózat csak a projekt következő szakaszának befejezése után jön létre. Az építés ezen szakaszában csővezetékeket telepítenek annak biztosítására, hogy megoldódjanak a helykorlátok vagy az akadálymentességi kérdések.

Kezdje a tervvel

Az építkezés nem kezdődhet el előkészített terv nélkül. Ezt a tervet építész vagy mérnök készíti. Felvázolja, hol fog minden elhelyezkedni, és a projekt tartalmaz egy becslést arra nézve is, hogy az összes létesítménynek hova kell pontosan kerülnie. A szerkezetkész állapot előtt a vállalkozóknak és az alvállalkozóknak meg kell érteniük és meg kell állapodniuk a tervben.

Alapszerkezet

Ez magában foglalja a belső falakat, a padlógerendákat, az aljzatokat, a mennyezeti gerendákat, a tetőszarufákat stb. Miután a vázszerkezetet a tervnek megfelelően telepítették, megkezdődhet a szerkezetkész állapot megteremtése.

Szerekeztkész állapot

A szerkezetkész állapothoz szükséges össze kell hangolni, hogy az alvállalkozók ne zavarják egymást. A tervezés és a koordináció segít maximalizálni a hatékonyságot és a termelékenységet az építkezés ezen szakaszában.

Mechanikus fúrás

A mechanikus csatlakozás alapvetően telepíti a HVAC rendszert. Ebben a szakaszban a csővezetékeket beépítik. Fontos, hogy először a csővezetéket telepítsük, méreteik és az esetleges út / elektromos / vízvezetékek hálózattal történő akadályozás lehetősége miatt.

Vízmunka

A víz- és gázvezetékeket ebben a csatlakozási szakaszban telepítik. A melegvíz, a hideg víz és a gáz elosztása a készülékekhez itt kerül telepítésre. A kezdeti szivárgásvizsgálat után ezeket a csöveket bezárják, mielőtt a projekt következő szakaszai befejeződnének, és mielőtt a tartozékokat felszerelnék.

Elektromos hálózat

Az elektromos vezetékeket a HVAC és a vízvezetékek mentén vezetik. Ide tartoznak a vezetékek, az elosztódobozok összeszerelése, a huzalozás és az elektromos panelek beállítása, a földelés és a felsővezeték. Ez a kapcsolat a csatlakozás során nem csatlakozik semmilyen eszközhöz, aljzathoz vagy kapcsolóhoz. Ez a lépés az utolsó, mivel ezzel a legkönnyebb megkerülni a csővezetéket és a vízvezetéket.
A teljesítendő elektromos szolgáltatások a ház terveitől függenek, de általában a következőket tartalmazzák:

  • Világítás
  • Általános rendeltetésű aljzatok vagy GPO-k (azaz Power Pointok)
  • Sütők és főzőlapok
  • Légkondíciónálás
  • Melegítők
  • Elektromos melegvíz-egységek
  • Intelligens kapcsolat / strukturált kábelezés
  • Otthoni automatizálási rendszerek stb.
Ellenőrzés

Amint az előbbi munkák befejeződtek, ellenőrizni kell őket, és csak ezután lehet továbblépni az építkezés következő szakaszába. Ez az ellenőrzés biztosítja, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végeztek. A jóváhagyást követően a projekt újra előreléphet. Egy építési menedzsment platform használata segíthet a zökkenőmentes befejezési folyamatban. Könnyen koordinálja az alvállalkozókat a hatékonyság érdekében. A csapatok mindig tájékoztatást kapnak az előrehaladásról és arról, hogy kinek mire és hol van szüksége, minimalizálják az alvállalkozók közötti késéseket, és a programot ütemterv szerint haladhatnak. A külső munka befejezése után (vagy annak folyamán) az engedélyezett vízvezeték-szerelők és villanyszerelők folytatják a munkát, akik felszerelik a szükséges csöveket, kábelezéseket és berendezéseket.A vízvezeték-munkához hasonlóan nagyon fontos, hogy a falak vagy egyéb szerkezetek megfelelők legyenek. A falon kívülre vezetett vezetékeket megfelelően árnyékolni kell a bekötési előírásoknak megfelelően. Az is fontos, hogy a villanyszerelő pontosan tudja, hová kell menjen, és pontos specifikációval rendelkezzen a telepítésről, hogy kisebb esélye legyen a tévedéseknek vagy a félreértéseknek. Az elektromos szerelvények pontos helyét gyakran fel kell tüntetni a padlón, hogy azok könnyen megtalálhatók és kivághatók legyenek, amikor a belső falakat már gipszkarton fedi.

Mennyi ideig tart a szerkezetkész állapot előállítása?

A ház méretétől függően általában napokba telik, amíg a durva huzalozás és a vízvezeték elkészítése megtörténik.