Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Szerkezetkész állapot

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, szerkezetkész állapothoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Szerkezetkész állapot

Szakértőre van szüksége a Szerkezetkész állapot kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Szerkezetkész állapot

Mit jelent a "szerkezetkész állapot" kifejezés?

Az építés és az újjáépítés területén végzett tevékenységekben a "szerkezetkész állapot" kifejezés azt az építési fázist jelenti, amely az első elektromos és vízvezeték-szerelések befejezése után, de még a falak és a mennyezetek bezárása előtt lép fel. Ez az a pont, amikor a munka nagy részét először egy épületfelügyelő szakember ellenőrzi. A fal- és padlóburkolatok hiánya megkönnyíti a munkálatokat, ha a szakember hibát észlel, vagy ha a lakástulajdonos elrendeli a projekt megváltoztatását.

Az elektromos munkák esetén a szerkezetkész állapot azt jelenti, hogy az összes elektromos kábelt a falakon és más vázelemeken keresztül átvezetik, majd a fal- és mennyezetdobozokba helyezik. A kapcsolók, aljzatok, lámpák és egyéb berendezések azonban nincsenek csatlakoztatva - a munka ezen aspektusát az utolsó ellenőrzés során ellenőrizzük.

A vízvezetékek esetén azt jelenti, hogy az összes vízellátó és -elvezető csövet a falakban és a többi keretelemben lévő furatokon keresztül vezetik, és hogy az összes csőcsatlakoztatás megtörtént. De ebben a szakaszban még nincsenek mosogatók, csapok vagy más szerelvények és végelemek.

A szerkezetkész állapot az épület, az elektromos vezetékeket vagy a vízvezetékeket ellenőrző szakember első látogatása előtt be kell fejezni. Nagyjából az alábbi állapotra kell számítani, egy szerkezetkész ház esetében: A fal-, padló- és mennyezetrendszerek ki vannak építve és nincsenek még lezárva. A gipszkarton még nincs telepítve. A villanyszerelő elvezette az elektromos hálózatot az elosztódobozból különböző végpontokba, például aljzatokba és világításkapcsolókba. Mindegyik dobozban az adott vezeték csupasz vége van, és nincs csatlakoztatva. Körülbelül ugyanekkor fejezi be a munkákat a vízvezeték-szerelő: a falakon és az alsó emeleteken át odavezeti az ellátó és leeresztő csöveket a konyhában és a fürdőszobában lévő mosdókba, zuhanyzókba, fürdőkádakba stb. Az ellenőrök ezután megteszik az első látogatást, és jóváhagyják vagy felfüggesztik a munkát. Ezután a gipszkartonos szakemberek jönnek, hogy befejezzék a gipszkartont. A villanyszerelő, a vízvezeték-szerelő és más szakemberek visszaviszik és felszerelik a végberendezéseket, például a villanyszerelő aljzatokat, lámpákat és kapcsolókat, a vízvezeték-szerelők pedig a mosogatókat, zuhanyzókat és fürdőkádakat. ez után következik az ellenőrök második látogatása. Az építési engedély ezután a jóváhagyott ("érvényes") vagy a nem jóváhagyott állapotba kerül. Ha az engedélyt bizonyos problémák miatt nem hagyják jóvá, a szükséges javításokat el kell végezni. Az ellenőrök annyiszor térnek vissza, amíg meg nem elégednek a munkával. Minden építőipari szakember várja az utolsó ellenőrzéseket, hiszen akkor válik a telepítés véglegessé. Ugyanez vonatkozik minden olyan lakástulajdonosra, aki átalakítási munkákat végez. A pontosan és a specifikációknak megfelelően végzett munkának meg kell felelnie az egyes előírásoknak. Ha azonban az ellenőr változtatást rendel el, vagy ha a ház ügyfele változtatást kér, akkor új munkavégzési fázis következik.

Szerkezetkész állapot

A fúrás az építési projekt azon fázisa, amikor különféle mechanikai, elektromos és vízvezeték-csöveket vezetnek be. A fúrás befejezése után megkezdődik a szerkezetkészre építési szakasz. Ekkor telepítik a kábeleket és csöveket, de a végső hálózat csak a projekt következő szakaszának befejezése után jön létre. Az építés ezen szakaszában csővezetékeket telepítenek annak biztosítására, hogy megoldódjanak a helykorlátok vagy az akadálymentességi kérdések.

Kezdjed egy tervvel

Az építkezés nem kezdődhet el előkészített terv nélkül. Ezt a tervet építész vagy mérnök készíti. Felvázolja, hol fog minden elhelyezkedni, és a projekt tartalmaz egy becslést arra nézve is, hogy az összes létesítménynek hova kell pontosan kerülnie. A szerkezetkész állapot előtt a vállalkozóknak és az alvállalkozóknak meg kell érteniük és meg kell állapodniuk a tervben.

Alapszerkezet

Ez magában foglalja a belső falakat, a padlógerendákat, az aljzatokat, a mennyezeti gerendákat, a tetőszarufákat stb. Miután a vázszerkezetet a tervnek megfelelően telepítették, megkezdődhet a szerkezetkész állapot megteremtése.

Szerekeztkész állapot

A szerkezetkész állapothoz szükséges össze kell hangolni, hogy az alvállalkozók ne zavarják egymást. A tervezés és a koordináció segít maximalizálni a hatékonyságot és a termelékenységet az építkezés ezen szakaszában.

Mechanikus fúrás

A mechanikus csatlakozás alapvetően telepíti a HVAC rendszert. Ebben a szakaszban a csővezetékeket beépítik. Fontos, hogy először a csővezetéket telepítsük, méreteik és az esetleges út / elektromos / vízvezetékek hálózattal történő akadályozás lehetősége miatt.

Vízmunka

A víz- és gázvezetékeket ebben a csatlakozási szakaszban telepítik. A melegvíz, a hideg víz és a gáz elosztása a készülékekhez itt kerül telepítésre. A kezdeti szivárgásvizsgálat után ezeket a csöveket bezárják, mielőtt a projekt következő szakaszai befejeződnének, és mielőtt a tartozékokat felszerelnék.

Elektromos hálózat

Az elektromos vezetékeket a HVAC és a vízvezetékek mentén vezetik. Ide tartoznak a vezetékek, az elosztódobozok összeszerelése, a huzalozás és az elektromos panelek beállítása, a földelés és a felsővezeték. Ez a kapcsolat a csatlakozás során nem csatlakozik semmilyen eszközhöz, aljzathoz vagy kapcsolóhoz. Ez a lépés az utolsó, mivel ezzel a legkönnyebb megkerülni a csővezetéket és a vízvezetéket.

Ellenőrzés

Amint az előbbi munkák befejeződtek, ellenőrizni kell őket, és csak ezután lehet továbblépni az építkezés következő szakaszába. Ez az ellenőrzés biztosítja, hogy mindent az előírásoknak megfelelően végeztek. A jóváhagyást követően a projekt újra előreléphet. Egy építési menedzsment platform használata segíthet a zökkenőmentes befejezési folyamatban. Könnyen koordinálja az alvállalkozókat a hatékonyság érdekében. A csapatok mindig tájékoztatást kapnak az előrehaladásról és arról, hogy kinek mire és hol van szüksége, minimalizálják az alvállalkozók közötti késéseket, és a programot ütemterv szerint haladhatnak. A külső munka befejezése után (vagy annak folyamán) az engedélyezett vízvezeték-szerelők és villanyszerelők folytatják a munkát, akik felszerelik a szükséges csöveket, kábelezéseket és berendezéseket.

Vízmunka

Ha az ember vízvezeték-szerelőt kérdezi, a ház legfontosabb eleme a megfelelő vízszabályozás. Ez lehet kissé torz perspektíva, de igaz, hogy a vízvezeték szerte az egész házban működik, és rendkívül fontos része egy modern háznak. Ha faszerkezettel rendelkező házad van, akkor a vízvezeték-szerelő a falak stratégiai pontjain kis lyukakat vág, hogy áthaladhassanak a csövek, és a víz- és vízelvezető csövek pontosan ott legyenek, ahol kell. Ha a szerkezetbe belevágott furatokat "túlzónak" tekinted, akkor ezeket az elemeket ki kell cserélni vagy megfelelően meg kell erősíteni a szerkezeti megbízhatóságuk biztosítása érdekében. Ha acélvázról beszélünk, akkor ez nem jelenthet problémát - a legtöbb acélkereten már vannak lyukak a vízvezeték és az elektromos vezetékek számára. A már meglévő konstrukció típusától függetlenül az is fontos, hogy a vízvezetékek megfelelően legyenek rögzítve, hogy megakadályozzák az úgynevezett "vízi kalapácsot". A csöveken keresztül oda-vissza áramló víz és levegő jelentős erőt képes létrehozni, és oda-vissza mozgásra kényszerítheti őket, ami idővel mechanikai sérüléseket okozhat (pl. Repedezett cső) - ami természetesen a falakból kifolyó vízhez vezethet és egyéb, még rosszabb rendellenességekhez. A vezetékeket általában az egész házában vezetik.

Elektromos hálózat

A teljesítendő elektromos szolgáltatások a ház terveitől függenek, de általában a következőket tartalmazzák:

Világítás

Általános rendeltetésű aljzatok vagy GPO-k (azaz Power Pointok)

Sütők és főzőlapok

Légkondíciónálás

Melegítők

Elektromos melegvíz-egységek

Intelligens kapcsolat / strukturált kábelezés

Otthoni automatizálási rendszerek stb.

A vízvezeték-munkához hasonlóan nagyon fontos, hogy a falak vagy egyéb szerkezetek megfelelők legyenek. A falon kívülre vezetett vezetékeket megfelelően árnyékolni kell a bekötési előírásoknak megfelelően. Az is fontos, hogy a villanyszerelő pontosan tudja, hová kell menjen, és pontos specifikációval rendelkezzen a telepítésről, hogy kisebb esélye legyen a tévedéseknek vagy a félreértéseknek. Az elektromos szerelvények pontos helyét gyakran fel kell tüntetni a padlón, hogy azok könnyen megtalálhatók és kivághatók legyenek, amikor a belső falakat már gipszkarton fedi.

Mennyi ideig tart a szerkezetkész állapot előállítása?

A ház méretétől függően általában napokba telik, amíg a durva huzalozás és a vízvezeték elkészítése megtörténik.