Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Tapétázás

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, tapétázáshoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

40267 szakember

72166 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Tapétázás

Szakértőre van szüksége a Tapétázás kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

40267 szakember

72166 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Tapétázás

Az új és modern technikának köszönhetően a tapéták ragasztása egyszerűbb, mint valaha. A tapéta felhelyezése szinte gyerekjáték, és akár 30%-ot is megtakaríthat a hagyományos tapétákhoz képest.

Mielőtt belekezdene

Előfordulhat, hogy néhány apróbb feladatot el kell végeznie a tapéta felragasztása előtt. Ellenőrizze, hogy a falak teljesen készen állnak-e az új tapéta felragasztására. Tanulja meg, hogyan lehet a leghatékonyabban tapétát felragasztani a kellemetlenségel elkerülésének erdekében. Mielőtt belekezdene tegyen fel magának néhány fontos kérdést. Frissen vakolták a falat? Gittel pótolta ki a repedéseket a falon? Ellenőrizze a falak állapotát, és készítse elő őket úgy, hogy a ragasztás során ne legyenek váratlan bonyodalmak. Ellenőrizze, hogy a falak simák, szárazak és mentesek-e minden szennyeződéstől. A fal legkisebb egyenetlenségei is problémákat okozhatnak a tapétázás során.

Először fontos, hogy számolja ki mekkora méretű tapétéra van szüksége. Számológép segítségével tökéletesen ki tudja számolni mennyi anyagot kell megvásárolnia. Ha úgy érzi vegyen valamennyit plusz tapétát tartalékba, de ne vigye túlzásba! A falak mérésekor és a számítás elvégzésénél ne felejtse el kihagyni a helyiség ablakait és ajtóit. Általában ajánlott további 10%-ot levonni. Ha nagy és ismétlődő mintájú tapétát vásárol, adjon hozzá valami extrát is a szebb design érdekében - a minta ismétlődését általában a tekercs címkéjén vagy a termékinformációban jelzik. Sok esetben a fel nem használt tapétát a bolt visszaveszi (keresse a részleteket az általános szerződési feltételekben).

Tapéta vásárlásakor győződjön meg arról, hogy az összes vásárolt termék azonos tételszámmal és azonos számmal legyen ellátva a címkén, mivel a színek és a minta mérete tételenként változhat.

Tervezi, hogy felragasztja a tapétát? Javasoljuk, hogy függőlegesen telepítse, hacsak a minta nem igényel vízszintes ragasztást. Ha a béléspapírra ragasztja, akassza fel a béléspapírral ellentétes irányba, hogy az illesztések ne érjenek össze ugyanazon a helyen, és nehogy barázdákat hozzanak létre. Van a falot található kép, polc? Ha igen, akkor vegye le ezeket, még mielőtt a tapétát felragasztaná, távolítsa el a csavarokat és szögeket. Jelölje meg a szögek és csavarok helyét (például gyufával). A gyufa használatának segítségével könnyedén megtalálhatja a szögek, csavarok és tiplik helyét, később ugyanarra a helyre fel tudja ismét rakni a képeket, polcokat.

Hogyan kell felragasztani a tapétát?

Különös figyelmet fordítson a biztonságra. A ragasztókat, vegyszereket és ollókat tartsa távol a gyermekektől. A tapétaragasztók használatakor és a ragasztó szárításának során mindig gondoskodjon a megfelelő szellőzésről. Ha tapétát lépcső körül ragasztja fel, kérjen meg valakit, hogy segítsen Önnek ebben, mivel a lépcsők és környékük veszélyesek lehetnek a magasság miatt.

1. lépés: A falaknak tisztának, száraznak, és simának kell lenniük. Ha gipszen, gipszkartonon vagy fán tapétázik, az előző napon alkalmazzon univerzális alapozót, hogy a tapéta jól tapadjon a falhoz. Ha a falakat fényes vagy sima festék borítja, csiszolja le őket, majd alkalmazzon univerzális alapozót. Ha matt festék van, a falakon mossa le őket szódabikarbónát tartalmazó mosószerrel, és hagyja a falakat 24 órán át száradni.

2. lépés: Itt az ideje, hogy elkészítse a ragasztót, ha nem kész ragasztó keveréket használ.

3. lépés: Vízmérték segítségével rajzoljon egy függőleges vonalat 50 cm-re a fal sarkától (a mérő 53 cm széles), hogy biztosítsa, hogy a tapétázást egy teljesen egyenes vonaltól kezdi meg, és a fennmaradó 3 cm lehetővé teszi, hogy kerülje a tökéletlen sarokillesztéseket (ha van sarok). egyenes), amelyekre összpontosíthat, amikor befejezi az egész fal tapétázását.

4. lépés: Ecsettel vagy hengerrel kezdje el felvinni a ragasztót a falra vékony, egyenletes rétegben az imént megjelölt függőleges vonaltól kezdve. Kezdje felülről, és haladjon lefelé a henger szélességén. Haszáljon létrát a mennyezet eléréséhez.

5. lépés: Helyezze a tapétatekercset a padlóra, igazítsa azt a függőleges vonalhoz, amelyet megjelölt és kezdje el letekerni a tapétát egészen fal tetejéig. Hagyjon ki 2-3 cm-t a mennyeznél.

6. lépés: Óvatosan helyezze a tapétát a falra, és ellenőrizze újra a rúd igazodását a függőleges jelhez. Ha elégedett az elhelyezéssel, tapéta simítóval simítsa a közepétől a széléig, hogy légbuborékok és dudorok kisimuljanak. A tapéta könnyen eltávolítható. Ha nem pontosan úgy van elhelyezve, ahogy szeretné, lassan távolítsa el és újra tudja ragasztani.

7. lépés: Vágja le a felesleget kés és vonalzó segítségével. Egyenesítse ki a tapétát, igazítsa hengerrel, majd ismételje meg az egész folyamatot, ügyelve arra, hogy az illesztések minden egyes helyzetben megfelelőek legyenek.

8. lépés: Ha tapétát szeretne felragasztani egy villanykapcsoló vagy konnektor körül, fedje be őket a tapétávaé majd egy kés segítségével vágja ki a tapéta felesleges részét.

9. lépés: Ha tapétázni szeretne az ajtók és ablakok körül, fedje le tapétával az ajtókeretet és az ablakkeretet, majd ollóval vágja le a felesleges papírt. Ne felejtsen el néhány extra centit hagyni az ajtóknál és az ablakoknál. Vágja le a tapétát 45°-os szögben. Simítsa el a tapétát simítóval, és végül a felesleges papírt vágja le.

10. lépés: Ideális esetben ragasztás előtt a radiátorokat, le kell szedni a falról, de ha ez nem lehetséges, akkor tapétázhat mögöttük is. Mérje meg a méretet az ablak tetejétől vagy szélétől a radiátor tartójáig, hozzáadva 2-3 cm-t az ablakkereteknél/mennyezet körüli részhez. Ha a tapétának vannak mintái, igazítsa és illessze őket a mintának megfelelően.

11. lépés: Ollóval, vonalzóval és késsel vágja le a szükséges hosszúságú tapétát és ragassza fel a falra. Igazítsa a radiátor tartójához.

12. lépés: A csövek mögötti tapétázásához kenjen ragasztót a falra, majd mérje meg és vágja le a szükséges tapétadarabot. Helyezze a tapétát a cső mögé és simítsa el.

Végül, de nem utolsó sorban az Ön által kiválasztott és megálmodott tapéta tökéletes felhelyezése a végéhez ért. Élvezze szobája új külsejét és legyen büszke magára, hogy sikeresen elvégezte a ragasztást!