Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Téliesítés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, téli karbantartáshoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása
8 161 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Téliesítés

Szakértőre van szüksége a Téliesítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
8 161 szakember
4 319 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Hasznos információAmit tudnia kell

Készítse fel otthonát a téli szezonra

Győződjön meg arról, hogy a fűtési rendszer készen áll

A fűtési rendszer típusától függően néhány dolgot meg kell tennie az otthoni karbantartás során, mielőtt a hőmérséklet ténylegesen csökkenni kezd. Ha nagy hatékonyságú rendszerrel rendelkezik, a PVC szellőzőcsöveknek akadálymentesnek kell lenniük. A kazánrendszerrel rendelkezők pedig évente tisztítsák meg a rendszerüket. Aki gázzal fűt, körülbelül háromévente tisztítsa meg. Íme 15 módja annak, hogy melegen tartsa otthonát és pénzt takarítson meg.

Ellenőrizze a kandallót és a kéményt

Ha kandallót használ, akkor kéményseprővel tisztítsa meg. Ellenőrizze a kémény szennyeződését és repedéseit is. A kreozot és a maradékok, például levelek és madárfészkek felhalmozódása tűzveszélyessé válhat.

Ellenőrizze az elemeket a füst- és szén-monoxid -érzékelőben

Az amerikai tűzoltóság szerint a téli hónapokban a fűtés okozza a tüzek 27 százalékát. Ezért győződjön meg arról, hogy minden füst- és szén-monoxid-érzékelő működik otthonában. A legjobb, ha a ház minden helyiségében van füstérzékelő, beleértve a folyosókat is. Győződjön meg arról, hogy az otthoni karbantartás magában foglalja az elemek havi egyszeri riasztásban történő ellenőrzését, amely mindig szerepel az otthoni karbantartási ellenőrzőlistán.

Kerülje a csövek befagyását

Amikor a víz megfagy, kitágul, és a csőtörést okozhatja. A csövek befagyásának elkerülése érdekében szigetelje a csöveket az ablakok, ajtók közelében és a ház fűtetlen területein. Válassza le a kerti tömlőt a külső csaptelepről. Végül állítsa a hőmérsékletet legalább 55 F-ra.

Tesztelje az iszapszivattyút

A szivattyú segíti az alagsort szárazon tartani az esős évszakban, ezért győződjön meg arról, hogy megfelelően működik. Lassan öntsön néhány liter vizet a gödörbe, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szivattyú bekapcsol. A szivattyú tipikus élettartama 10 év. Az otthoni karbantartási ellenőrzőlistával győződjön meg arról, hogy ilyen sokáig tart.

Készüljön fel a viharra

Az áramkimaradások gyakoriak a téli viharok idején, ezért készüljön fel a túlélésre. A téli otthoni karbantartási ellenőrzőlistának tartalmaznia kell egy nem romlandó palackozott vízkészletet, zseblámpákat, elsősegély-készletet, akkumulátorokat és okostelefon-töltőt. 

Védje a bejáratokat

A hó, a jég és a sár zavart okozhat a bejáratnál. Helyezzen el szőnyegeket az ajtón belül és kívül, valamint a bejáraton belüli tálcákat. És győződjön meg arról, hogy a folyosó készen áll a nedves kabátok, kalapok, kesztyűk szárítására.

Ellenőrizze a légszivárgást

A téli hónapokban a fűtési költségek csökkentése érdekében végezzen karbantartási ellenőrzést. Ellenőrizze azt is, hogy nincs-e szivárgás az ablakok és ajtók körül, beleértve a tömítéseket vagy repedéseket. Szükség esetén cserélje ki a tömítőszalagokat.

Akadályozza meg a jéggátak létrejöttét

Ha otthona hajlamos a jegcsapok és jéggátak keletkezésére, akkor most tegyen lépéseket a megfelelő szigetelés és szellőzés biztosítása érdekében. Megelőzheti a jéggát létrejöttét, ha lesöpri a havat a tetőről, és fűtőkábeleket szerel be.

Ellenőrizze a tetőt

Mielőtt a tél beköszönt, mérje fel a tető állapotát. Vannak-e laza vagy hiányzó zsindelyek, amelyek az olvadó hó szivárgását eredményezhetik. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e repedések a szellőzőnyílások és a kémény körül.

Távolítsa el a szennyeződést a lapos tetőkről

Ha kavicsos vagy aszfalt borítású lapos tetője van, a tél előtt feltétlenül távolítsa el a nedvességet megtartó leveleket. Ezt az otthoni karbantartást gereblye vagy fúvó segítségével lehet elvégezni.

Ellenőrizze a szigetelést

A megfelelő hőszigetelés segít otthonának télen felmelegedni és nyáron lehűlni. És ha a szigetelés nem elegendő, a fűtési rendszernek ezen a télen túlóráznia kell. A tetőtér, a falak és a kúszótér szigetelésével pénzt takaríthat meg a fűtési költségeken.

Megfordítható mennyezeti ventilátorok

Ha van mennyezeti ventilátora, akkor a kapcsolót úgy kell beállítani, hogy a ventilátor lapátjai az óramutató járásával megegyező irányba forogjanak. Ha a pengéket a hidegebb hónapokban az óramutató járásával megegyező irányba mozgatja, akkor lefelé nyomhatja a fűtött levegőt. A ház karbantartása kényelmesebbé teszi a magas mennyezettel rendelkező szobákat.

Védje a légkondicionálót

Még akkor is, ha a kondenzációs egységet külső elemekhez tervezték, a leeső vízcseppek, a hó, a fagyos hó és egyéb szennyeződések károsíthatják. Nem kell vízálló fedést használnia. Csak helyezzen egy rétegelt lemez lapot a légkondicionálóra, amelyet néhány tégla tart alul, és tavasszal újra készen kell állnia a munkára. Ne felejtse el! A téli otthoni karbantartási ellenőrző listának tartalmaznia kell az összes ablak klímaberendezés eltávolítását és tárolását.

Öblítse és szigetelje le a melegvíz-tartályt

Öblítse le a melegvíz-tartályt a lerakódások eltávolítása érdekében. Egy régebbi melegvíz-tartályt burkolhat is egy szigetelő takaróval, amely energiát (és pénzt) takarít meg. És ezek a takarók megakadályozzák a vízmelegítők hőveszteségét hideg helyiségekben és szekrényekben.

Készítsen elő párásítót

Ha van párásítója az egész házra, győződjön meg arról, hogy a leeresztő cső tiszta. És cserélje ki a médiapanelt, amely összekeveri a vizet a sütőből származó forró levegővel. Ezt szezononként kétszer kell elvégezni. Végül ellenőrizze, hogy a mágnesszelep megfelelően működik-e, és tisztítsa meg a párásító ventilátort.

Vágja le a fa ágait

A téli lakásfenntartási ellenőrző listának tartalmaznia kell az összes elhalt faág metszését, hogy azok ne törjenek le és ne károsítsák otthonát a téli vihar idején. Ha el kell távolítania a nagy ágakat vagy el kell távolítania egy egész fát, akkor a legjobb megoldás egy szakértő felvétele. 

Tisztítsa meg az ereszcsatornákat

Ha még nem tette meg, tisztítsa meg az ereszcsatornákat a törmeléktől és szennyeződésektől, beleértve a kúpokat és a leveleket is, hogy az olvadt hó megfelelően lefolyjon. Irányítsa az esőcsöveket a ház aljától, hogy megakadályozza az alagsori szivárgást és az árvizet.

Javítási lépések, ellenőrizze a korlátot

Győződjön meg arról, hogy az otthonába vezető út biztonságos, és szükség esetén javítsa ki a betont. Győződjön meg arról, hogy a korlát szilárd és jól rögzített, hogy megakadályozza az esetleges elesést.

Vegye számításba a generátort

Ha olyan területen él, ahol gyakori az áramkimaradás, idővel fontolóra lehet venni egy generátort. A generátor segít abban, hogy a hosszú téli áramkimaradások idején néhány lámpa égve maradjon és továbbra is meleg legyen. Hordozható és készenléti generátorok állnak rendelkezésre, az Ön igényeinek megfelelően.

Készítse elő a lapátokat, ellenőrizze a hófúvót

Vigye a hólapátot az ajtó közelében lévő helyre, ahol könnyen hozzáférhető lesz. Cserélje ki az olajat a hómaróban, és szükség esetén cserélje ki a gyertyát.

Ellenőrizze a külső világítást

A háztartási karbantartási ellenőrzőlistán ellenőrizze, hogy minden külső lámpa megfelelően működik-e, beleértve a mozgásérzékelő világítását is. Ez pedig segít megelőzni az elesést a járdákon és a jéggel borított felhajtókon.

Védje a teraszbútorokat

Védje teraszbútorát az időjárástól (beleértve a rozsdát is) úgy, hogy nehéz ponyvával takarja le darabjait. És ha van helye, bútorokat tárolhat a fészerben, a garázsban vagy a pincében.

Védje a virágcserepeket

Az agyag és a porcelán virágcserepei megrepedhetnek hideg időben, ezért ne feledje, hogy a téli lakásfenntartási ellenőrzőlista tartalmazza a virágcserepek talajának megtisztítását és behozatalát is. Tárolhatja őket a garázsban vagy fészerben oldalt, csak védje őket a nehéz tárgyaktól.

Tegye el a szezonális eszközöket

Győződjön meg arról, hogy minden szezonális szerszámot - például gereblyét, metszőt és kerti lapátot - a garázsban vagy az erre kijelölt helyen tárol. Használjon vékony rétegben növényi olajat, hogy megakadályozza a szerszámok rozsdásodását.

Vegyen sót és homokot

Az első havazás előtt vásároljon sót vagy homokot. Segít abban az időben, amikor sózni kell a járdát és a felhajtót.

Szerelje fel a viharablakokat és -ajtókat

A viharajtók és -ablakok segítenek csökkenteni a hőveszteséget a hidegebb hónapokban, különösen azoknál, ahol egyetlen üvegezésű az ablak. Ne felejtse el alaposan megmérni őket megrendelés előtt.

Ellenőrizze a magas víznyomást

A nyomáscsökkentő szelepek általában a fő vízelzáró szelep közelében találhatók, de nem minden házban vannak ilyenek. A magas víznyomás károsíthatja a csöveket, csatlakozásokat és berendezéseket. Ezenkívül vízütést és nagy mennyiségű víz pazarlását idézi elő. A magas víznyomás ellenőrzése gyakran elhanyagolt karbantartási elem, és könnyen elvégezhető. Az otthoni központokban van egy új nyomáscsökkentő szelep és egy egyszerű manométer, amely a csaphoz csatlakozik.
 
Eressze le az üledéket a vízmelegítőből, vagy számítson rövidebb élettartamra
 
Az üledék felhalmozódik a tartály alján. Ez forró pontokat hoz létre a gázmelegítőkön, amelyek károsíthatják a tartályt és idő előtti meghibásodást okozhatnak. Az üledék felhalmozódása az elektromos vízmelegítőre az alsó radiátor meghibásodását okozhatja. A vízmelegítő időnkénti leeresztése ezért csökkenti az energiaszámlát és meghosszabbítja élettartamát. Javasoljuk, hogy évente legalább egyszer ürítse ki a vízmelegítőket.