Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Térkő, térkövezés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 275 szakember
4 442 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Térkő, térkövezés

Szakértőre van szüksége a Térkő, térkövezés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók24 156 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

László C.

Egyéni vállalkozó
Gödöllő
4,9
Szobafestő, festő

Sziasztok 4-5 fős csapatommal foglalkozunk.... Lakás felujitasal ,ha érdekel vagy tudsz rá igényt jelezd 🙂 Belső külső munkák illetve szerkezet lakatos munkákat is vállalunk és bontásokat :) Amiket vállalunk.... Szerkezet lakatos munkák... - tolókapu,úszókapu csinálás - szerkezet hegesztések - fém festés...stb... Belső munkák ... - gletelés,festés - gipszkartonozás - kisebb burkolások - parkettázás - nyílászáró csere(felújítás) - kisebb falazások Kinti munkák... - térkövezés (szegélyezés) - betonozás (lépcső betonozás ) -szigetelés dryvit színezés - kerítés építése (festése) - tető javitás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Popják D.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Szobafestő, festő

Több év tapasztalattal a hátunk mögött. munkáinkra igényeség és precizitás jellemző. A munkáinkat rövid határidővel, gyors és szákszerű kivitelezéssel vállaljuk. Vállalunk lakások, házak külső-belső felújjítását, udvar rendezés, takarítás, kerítések építését, betonozást, kertépítést, rendezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István K.

Egyéni vállalkozó
Bicske
4,8
Kőműves munkák

Kertészeti munkákat, famunkákat az ácsszerkezettől a bútorokig, és kőműves munkákat vállalunk. Három főből álló brigádunk tagjai az építő ipar különböző területein jártasak, ezért komplett felújítási munkákat is vállalunk. Jól összeszokott csapat, gyors és pontos munkavégzés. A munkánkat gyakran segitik külsős szakemberek, például építő mérnök, így elkerülhető, hogy ne csak egy-egy szakterületen legyen minden hibamentes, hanem a teljes munka egyben is kifogástalan legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Szentgyörgyi A.

vállalat
Budapest
4,1
Kőműves munkák

Takarítási munkákat vállalok magánszemélyeknek is és irodáknak is. Valamint kisebb építőipari munkákat vállalok , akár javításokat is. Építőiparban közel 22 éve dolgozok. Ár megegyezés szerint , a felmérés dijmentes Valamint bármilyen kissebb munkákat vállalok.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Térkő

A térkő az egyik leggyakrabban használt anyag burkolt felületek burkolásához. Használható a kertépítészet területén, járdákon, parkolókban, felhajtókon, teraszokon, de feltűnik a köztereken is, például a városközpontokban. Gondolkodott már azon, milyen messzire nyúlik vissza használatuk a történelemben? Ma már tudjuk, hogy ezt a típusú burkolatot az ókori rómaiak már 2000 évvel ezelőtt is használták. Egyszerű, de ugyanakkor kifinomult, könnyen hozzáférhető anyagokból készült útépítési rendszerük olyan sikeresnek bizonyult, hogy évezredek óta nem feledkeztek meg róla, és még ma sem veszíti el népszerűségét újított és továbbfejlesztett változata. 

Hogyan működik a térkő?

Tudta, hogy a térkövek többszörösen erősebbek, mint az öntött betonok? Ez részben a burkolatgyártás technológiájának köszönhető, de elsősorban a lefektetés módjának. Ez az anyag erejének és tartósságának titka, amely még évekig tartó intenzív használat után is megőrzi vonzó megjelenését.

A térkő lerakása során ún. blokkolás keletkezik. Ez azt jelenti, hogy a bukolókockák úgy illeszkednek egymáshoz, hogy megakadályozzák a mozgást, bármely irányban. Ez a különleges tulajdonság lehetővé teszi a térkő könnyű telepítését habarcs használata nélkül. Éppen ellenkezőleg, a szilárd kötőanyag használata aláásná az egymásba kapcsolódó burkolat előnyeit. A térköveket egy bizonyos mintában fektetik le, amely tükrözi az illesztések elrendezését, elegendő helyet hagyva közöttük.

Paradox módon az egyes elemek között keletkező hézagok szilárdságot adnak a szerkezetnek. Megtöltik őket megfelelő összekötő anyaggal, leggyakrabban közönséges homokkal. Ez egy egyszerű és megfizethető alternatíva, amely ideális megoldás a legtöbb projekthez. Természetesen a piacon is találhatunk speciális termékeket, amelyeket kifejezetten erre a célra terveztek, de általában sokkal drágábbak. Egy másik anyag, amelyet gyakran használnak a hézagok kitöltésére, a finom kavics. Használata azonban nem ajánlott. Ennek oka, hogy a kövek éles szélei tömörítés közben károsíthatják a burkolat felületét. 

Az összekötő anyag növeli a súrlódást a burkolólapok között, megakadályozva azok akaratlan elmozdulását. Ezenkívül a tömörítés után erős súrlódás jön létre a homokszemek között. Ezt követően elegendő a szerkezetet a kerület mentén rögzíteni, és a térkő és a kötőanyag kölcsönhatása nagyon tartós szerkezetet hoz létre, amely szilárdan összetart, még akkor is, ha a csempe nem érinti egymást a teljes felülettel. Az elemek közötti hidaknak köszönhetően ez a végtermék képes terheléseket és feszültségeket átvinni az oldalakra, és így egyenletesen elosztani. Így elérhetjük azokat a mechanikai tulajdonságokat, amelyekhez általában erős vasbetonra lenne szükség. Ezen túlmenően, sok más anyagtól eltérően, az összekapcsolt burkolat járható és készen áll arra, hogy az alkalmazás után azonnal elvégezze funkcióját.

Az egymásba illeszkedő térkövek ugyanazon az elven működnek, anyaguktól függetlenül - ezeket a pozitív tulajdonságokat modern beton- vagy cementkövek, valamint hagyományosabb, téglából vagy természetes kőből készült társaikkal lehet elérni. 

A térkő egyéb előnyei

Egyedülálló szerkezete teszi a térkövet ideális megoldássá igazán széles körű felhasználáshoz. A teraszok térköve gyakorlatilag elpusztíthatatlan, ellenáll az intenzív használatnak és az időjárás viszontagságainak, és erejének köszönhetően könnyen ellenáll a járművek működésének, így teljes értékű alternatívát kínál a gyakran csúnya aszfalt- vagy betonfelületeknek. Ebből a célból jelenleg sok gyártó kínál impregnált felületű térköveket is, amelyek ellenállnak az olajszennyeződésnek és a zsíros foltoknak. Ezenkívül a viszonylag sík felület megkönnyíti az anyag karbantartását, például a szokásos tisztítást és a hóeltakarítást.

Ugyanakkor számos más tulajdonságot is ismerünk, amelyeknek köszönhetően ez az anyag régóta népszerű.

Egy másik mechanikai jellemző, amely sok öntött anyagot felülmúl, a kivételes rugalmassága. Ez következik a zárszerkezetből és az egyes elemek közötti illesztésekből is. Például, amikor a víz a teraszon keresztül elvezetődik, az alatta lévő alsó részen összegyűlik, ahol megfagyhat, és így rendkívüli nyomást gyakorolhat a szerkezet rétegeire. Öntött anyagok, például beton vagy aszfalt esetében ez a jelenség deformációkhoz és repedésekhez vezethet. A homokkal töltött hézagok rugalmassága miatt azonban a térkő képes arra, hogy ezekre az erőkre reagálva kissé megváltoztassa alakját. A szerkezet így hatékonyan ellenáll a sérüléseknek - amikor a jég elolvad, a szerkezet visszatér eredeti helyzetébe. Ez a folyamat újra és újra megismételhető anélkül, hogy hátrányosan befolyásolná a lapok megjelenését és működését. És ha sérült, akkor a térkő másik vitathatatlan előnye, hogy az egyes kopott darabok javítása és cseréje olyan egyszerű, mint a kezdeti telepítés. Szükség esetén akár a teljes burkolat szétszerelése és összeszerelése is lehetséges.

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkeznünk a térkő esztétikai aspektusáról és vonzó megjelenéséről. Akár formáról, akár színről beszélünk, a térkő kínálata valóban változatos, és a piacon különféle variációkat találunk, amelyeknek köszönhetően ez a típusú burkolat minden stílushoz és ízléshez alkalmazkodhat, a hagyományos megjelenéstől kezdve, ideális a történelmi városokban való alkalmazáshoz ultramodern változatokra összpontosít. Ezenkívül az elemek modularitása lehetővé teszi a szemet gyönyörködtető és eredeti formák és geometriai minták létrehozását, amelyeknek köszönhetően a térkő vizuális lehetőségei szinte végtelenek, és a képzelet nem ismer határokat. 

Mire kell figyelni?

Ha megnézzük a sok pozitív tulajdonságot, amelyek a térkövet jellemzik, népszerűsége nem meglepő. Azonban, mint minden más anyagnak, ennek is vannak gyengeségei.

Mivel a térkövek megfelelő működése elsősorban a lerakás technikájából adódik, a valódi potenciál kihasználása érdekében figyelnünk kell a minőségi beépítésre a felület előkészítésétől a tömörítésig. Az aljzat alapos előkészítésének elmulasztása könnyen eltolhatja a lapokat.

A térkő további hátránya a fokozatos homokveszteség, amely az anyag súrlódása és a víz, szél, növényi gyökérzet vagy a kövek közé épített hangyabolyok miatt következik be. A homok elvesztése a szerkezet gyengüléséhez, sőt károsodásához vezethet. Szerencsére a megoldás egyszerű - becsületes karbantartással és a hiányzó anyagok illesztésével ez a típusú burkolat évtizedekig bírja.