Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Termosztát bekötése
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Termosztát bekötése

Szakértőre van szüksége a Termosztát bekötése kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók16 806 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Gábor P.

vállalat
Budapest
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Az építőiparban nagy tapasztalattal rendelkezem, fő profilom az épületgépészeti feladatok kiszolgálása, úgy mint víz, fűtés, klíma és légtechnikai rendszerek kiépítése, karbantartása, felújítása. Forduljon hozzám bizalommal, ha Önnek a minőség és megbízhatóság a legfontosabb!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Krisztián I.

vállalat
Budapest
4,5
Kazán szerelése és javítása

Profi, gyors, megbízható épületgépész ( víz-gáz-fűtés-klíma)Több mint 15 év szakmai tapasztalattal. Fűtéskorszerűsítés,kazáncsere,fürdőszobafelújítás,klíma,hőszívattyú teljes körü kivitelezés garanciával.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ferenc T.

vállalat
Budapest
4,3
Villanyszerelés

Cégünk 10 éves múltra tekint vissza, mely idő alatt sikerel ötvözte a profeszionális és inonovatív megoldásokat a régi jól bevált módszerekkel.Munkáinkkat mindíg a minőség és a precizitás jellemzi, csapatunkaz pedig a megbízhatóság. Előszeretettel vállalunk General kivitelezési munkálatokat,de kifejezetten célirányos munkálatokat is gyorsan eltudunk végezni,megemlíteném itt pl.lakásfestés,villanyszerelés stb. Amenyiben felkeltettük érdeklődését,keressen bizalommal Bennünket.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

Hogyan kell bekötni a termosztátot

Szükséges idő: Kevesebb mint 2 óra
Nehézség: Kezdő

Számos projekt létezik a háztartási körülmények javítására, melyek költséghatékonynak bizonyulnak, köztük egy új termosztátot telepítése. Cseréje le a régi termosztátot egy  programozható vagy Wi-Fi által működtetett darabra, és az energiaszámlák láthatóan megváltoznak. Ez az útmutató letárja, hogy hogyan kell kicserélni a termosztátot, vagy hogyan kell telepíteni a termosztátot az első alkalommal. Megtanulja a termosztát mérésének, csatlakoztatásának és beállításának helyes lépéseit, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az asztal megfelelően van igazítva.

A termosztát beszerelésének első lépése annak biztosítása, hogy a meglévő termosztát áramellátása le legyen kapcsolva. A fő szervizpanelen kapcsolja ki a fűtési és légkondicionáló rendszer áramellátását. Megszakítóját egyértelműen meg kell jelölni. Biztonsági tipp: Ügyeljen arra, hogy ne szereljen új termosztátot a gyártó által megadott feszültséget meghaladó áramkörökbe. Magasabb feszültségű termosztát csatlakoztatása károsíthatja a kezelőszerveket, és rövidzárlatot vagy tűzveszélyt okozhat. Ezenkívül a termosztát nem megfelelő csatlakoztatása károsíthatja a készüléket, és személyi sérülést vagy anyagi kárt okozhat. 

A második lépés a meglévő termosztát leszerelése. Csavarja le a meglévő termosztátot a falról. Távolítsa el a régi termosztát fedőlapját egy csavarhúzóval. Csavarja ki a termosztát rögzítőcsavarjait, és távolítsa el a termosztát testét.

A harmadik lépés a termosztát vezetékeit elválasztó, külön jelölt vezetékek. Jelölje meg a vezetékeket maszkolószalaggal, hogy emlékezzen a csavarkapcsok helyére. Nincs szabványos színkód, ezért használjon betűkódokat, hogy megkönnyítse az illesztőprogramok azonosítását. Húzza ki a vezetékeket. Ragassza a vezetékeket a falra, vagy tekerje körbe a ceruzát, nehogy becsússzon a falüregbe. 

A negyedik lépés szükség esetén a C-illesztőprogram telepítése. A diagram tipikus termosztáthuzalokkal van jelölve, amelyek a HVAC vezérlőpanelhez csatlakoznak. Az intelligens termosztátoknak legfeljebb öt termosztát vezetékük lehet, amelyek mindig tartalmaznak "közös vezetéket" vagy C-vezetéket. A C-vezeték folyamatos energiaáramot biztosít a termosztátnak anélkül, hogy más készülékeket (például ventilátort vagy hűtőt) be- és kikapcsolnia kellene. Ha az intelligens termosztátot egy másik intelligens termosztátra cseréli, a C kábel már csatlakozik a C terminálhoz. Ha intelligens termosztátra frissít, akkor meg kell találnia és azonosítania kell a C vezetéket, vagy be kell szerelnie egy új C vezetéket. Még akkor is, ha a régi termosztát nem használt C-vezetéket, előfordulhat, hogy egy nem használt C-vezetéket a termosztát hátlapja mögötti falba dugnak. Ellenőrizze, hogy a HVAC vezérlőpanelen nincs-e vezeték a C kivezetéshez. A HVAC vezérlőpanel általában a fűtési és légkondicionáló rendszer közelében, vagy a kemence belsejében található. Ha a vezeték C-vel rendelkezik, a vezeték másik végének a falban kell lennie, és új intelligens termosztáthoz használhatja. Ha nem áll rendelkezésre C-vezeték, az egyik lehetőség egy „add-a-wire” készlet vagy egy tápellátás-bővítő készlet használata. Egyes intelligens termosztátmodellek tartoznak ehhez a készlethez és más termosztát -alkatrészekhez. A telepítéshez kövesse a gyártó utasításait. HVAC vezérlőpult készlet. Egy másik lehetőség egy 24 voltos adapter használata, amely C-vezetéket biztosít, és a közeli termosztát konnektorba csatlakozik. Ha a HVAC vezérlőpanel üres C terminállal rendelkezik, akkor telepítheti a C kábelt is, és a falakon keresztül a termosztáthoz vezetheti. Ha kétségei vannak, hívjon villanyszerelőt a C kábel csatlakoztatásához. 

Az ötödik lépésben szereljen fel egy új termosztát alapot és vezetéket. Valaki csavarja a falba a termosztát alaplemezét. Akár egy alapvető, nem programozható termosztát telepítését tanulja, akár egy intelligens termosztát telepítését, a következő lépés általában ugyanaz. Természetesen mindig fontos, hogy kövesse a gyártó utasításait az egyes egységek közötti kis különbségek tekintetében. Távolítsa el a meglévő termosztát-alapot a rögzítőcsavarok meglazításával. Válassza le az új termosztát elejét az alaptól. Kezdje először az alap telepítésével. Vezesse át a kisfeszültségű vezetékeket az új termosztátbázis kijelölt lyukán. Ha az új termosztát nem önszintező, használjon kis vízmértéket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően van beállítva. Rögzítse a termosztát talpát a falhoz a termosztáthoz mellékelt csavarokkal. Csatlakoztassa a kisfeszültségű vezetékeket az új termosztát alján található megfelelő csavaros csatlakozókhoz. Ha a csatlakozások nem egyeznek, nézze meg az új termosztát használati útmutatójában található telepítési diagramot. Húzza meg a laza vezetékcsatlakozásokat, és ellenőrizze, hogy a vezetékek és a hüvely jó állapotban vannak-e. Helyezze be az elemet vagy elemeket a termosztát házába (ha van). Győződjön meg arról, hogy az akkumulátor mérete és polaritása megfelelő.

Tipp: Ha otthoni termosztátot cserél, ellenőrizze, hogy a csomagolás kompatibilis-e az otthoni rendszerrel. 

A hatodik lépésben telepítse a termosztátot, és állítsa vissza az áramellátást az előlap hozzáadásával a programozható termosztáthoz. Szerelje be a termosztát alját úgy, hogy óvatosan nyomja vissza a felesleges vezetéket a fal lyukába, és helyezze be a lyukat a tűzálló anyagba. Az üvegszálas szigetelés kiválóan megakadályozza, hogy a huzat befolyásolja a termosztát működését. Rögzítse a vezérlőegységet az alaphoz a termosztáthoz mellékelt csavarokkal. Húzza meg biztonságosan a csavarokat. Állítsa vissza a fűtési/hűtési rendszer áramellátását, majd nyomja meg a reset gombot a programmemória törléséhez. Programozza be a termosztátot a gyártó utasításai szerint. Tesztelje az egységet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mind a sütő, mind a légkondicionáló megfelelően működik.

Hogyan lehet egyszerűen csatlakoztatni egy termosztátot

Programozható termosztát a falra szerelve. A telepítés kétvezetékes rendszereknél eltérő (csak fűtés vagy hűtés). Ha kétvezetékes rendszerrel rendelkezik, olvassa el a gyártó használati útmutatóját a részletesebb telepítési útmutatóért. Húzza meg biztonságosan a nem használt csatlakozókat. Ha a rendszere több mint két vezetékkel rendelkezik, akkor megtalálja a megfelelő kábelezést a gyártó telepítési diagramja szerint. A fűtési és hűtési igény évszakonként változik, ezért szükség szerint módosítsa a programozást az életmódjának megfelelően. Ha egynél több fűtési vagy hűtési rendszerrel rendelkezik, akkor mindegyikre állítható termosztátot biztosít a nagyobb energiahatékonyság érdekében.