Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Tető és ereszcsatorna tisztítása

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, tetők és ereszcsatornák tisztításához, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Tető és ereszcsatorna tisztítása

Szakértőre van szüksége a Tető és ereszcsatorna tisztítása kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Tetőtisztítás: Miért, mikor és hogyan kell elvégezni

Miért?

A fő ok, amiért a tetőt ilyen gyakran kell tisztítani, az az, hogy utána egyszerűen jobban néz ki, növeli vonzerejét. Ezenkívül a tisztítás jó a biohulladék, például a faágak eltávolításához, amelyek súlyos károkat okozhatnak, ha a tetőn hagyják őket. A professzionális takarítás lehetőséget nyújt arra is, hogy ellenőrizzük, nem sérült-e meg a tető. Lyukak, hiányzó övsömör és egyéb hibák jelenhetnek meg, amelyekről még azelőtt gondoskodhat, mielőtt azok súlyossá válnának.

Mikor?

Általában érdemes a tetőt évente egyszer szakemberrel tisztíttatni. Ez gyakran elég ahhoz, hogy időben fel lehessen fedezni a lehetséges hibákat. Ha van egy tetője, amely jó állapotban van, vagy csak nemrégiben szerelték fel, körülbelül kétévente egyszer elég megtisztíttatnia.

Hogyan?

Ha Ön nem jártas a tetők tisztításában, akkor ezt a munkát bízza inkább szakemberekre, hiszen ez veszélyes lehet. Mindig fennáll annak a lehetősége, hogy megcsúszik és elesik. A hivatásos takarítók tudják, milyen óvintézkedéseket kell tenni. Ezenkívül a szakemberek a legjobb anyagokat fogják használni, amelyek megfelelően megtisztítják a tetőt anélkül, hogy károsítanák azt.

Vizsgálja meg egyszer-egyszer a tetőt, hogy nem észlel-e sérülést vagy elszíneződést. Amennyiben ilyet tapasztal, érdemes a tervezettnél korábban hívnia a tetőtisztító szakembereket.

A tető rendszeres tisztítása meghosszabbítja a tetőzsindely és a cserép élettartamát, eltávolítja a káros algákat, kavicsot, mohát, kormot és helyreállítja a tető színét. A tetőtisztítás különösen fontos a trópusi területeken található házak esetében vagy a nagy strandok és egyéb vízpartok közelében, mivel a közeli strand homokja, a finom kavicsok és a növényi anyagok különféle zugokban gyűlhetnek fel és komoly károkat okozhatnak.

Öt tény, amit minden tulajdonosnak tudnia kell az otthoni tetőtisztításról:

 • A tetőtisztítás nem "csináld magad munka", ehhez ügyességre és know-how-ra van szükség.
 • Az idősebb tetőket leginkább kíméletes mosórendszerrel lehet tisztítani.
 • A mohák és az algák nemcsak csúnyák, hanem a tetőfedésben is komoly károkat okoznak.
 • Lehet, hogy a fertőzött ágak és gallyak nem láthatóak a földről, de mégis elég nagyok lehetnek ahhoz, hogy károsítsák a tetőt.
 • A tetőmosás nem túlárazott szolgáltatás, éppen ellenkezőleg, értékes befektetés a ház jó állapotának megőrzése érdekében.

Annak érdekében, hogy mindent megtegyen a háza megjelenésének és állapotának védelme érdekében, olvassa el az öt dolgot, amelyet tudnia kell a tető tisztításáról, valamint néhány általános, de fontos információt a házának külső mosásáról. Ne felejtse el megbeszélni őket professzionális tetőtisztítókkal, hogy megtudja, hogyan tud a legjobban vigyázni ingatlanja összes külső felületére.

A tetőtisztítás nem "csináld magad munka"

Ne legyen az a benyomása, hogy nagynyomású mosóberendezést bérelhet és maga tisztíthatja meg a tetőt. Sok okot tudunk mondani, hogy miért nem a háztulajdonosok feladata a megfelelő tetőtisztítás. Itt van néhány közülük:

 • Az egyensúly tetőn való megteremtése önmagában is veszélyes; lejtős és csúszós felületen esetlenül állva nagynyomású tisztítót kezelni nagyon nehéz és azok számára, akiknek nincs tapasztalatuk a tetőfedésről, valójában lehetetlen. A tetőről történő leesés súlyos sérülést vagy akár halált is eredményezhet.
 • Bár a létrán való egyensúlyozás szintén nehéz, de elektromos párnával ez kicsit kezelhetőbb, alulról tetőcserepek permetezésével fellazíthatja a körmöket és az ízületeket. Ezek az övsömör ekkor fellazulhat erős szélben és erős viharokban! Az övsömör alulról történő permetezésének mellékhatása szintén veszélyes és idegesítő lehet a permetezés.
 • A tető megfelelő és alapos lemosásához szakértelemre van szükség, hiszen a tetőzsindely/cserép repedései és rései között rejtett vagy sötét színük által eltakart szennyeződések és törmelék is lehet amelyet szintén el kell távolítani.
 • A "Hogyan tisztítsuk meg a tetőzsindelyt" videók egyszerűen nem mondanak el mindent, amit tudnia kell a tetőmosásról! A professzionális nyomásmosóval dolgozó szakember ismeri a kémények, a szellőzőnyílások, az oromfal és más hasonló tetőelemek környékének tökéletes megtisztításának módját.
 • A tető mosásakor a túlzott nyomás meglazíthatja a szemcsés rétegeket a csempéken, vékonnyá és törékennyé teheti azokat. Az elektromos tisztító nagy nyomásával akár rossz helyzetbe is állíthatja a régi és laza zsindelyeket, vagy egyenesen lelökheti őket a tetőről!
 • A professzionális tisztítógép-beszállító ismeri a megfelelő mosószert vagy felületaktív anyagot, amely feloldja a szennyeződéseket a tetőn anélkül, hogy az övsömör kiszáradna és károkat okozna.

Ezen okokból a legjobb, ha a tetők takarítását egy professzionális külső takarító cégre bízza, vagy olyan személyre, aki rendelkezik a szükséges tapasztalattal a mosás és a takarítás terén.

Az idősebb tetőket leginkább kíméletes mosórendszerrel lehet tisztítani

A gyengéd mosás speciális felületaktív anyagok vagy tisztítószerek alkalmazásával kezdődik. Ezek beszivárognak a ház tetejének gödreibe és pórusaiba, és továbbhaladnak a tetőcserép és az övsömör alján, valamint az oromszegély körül és más tetőelemeken keresztül. A gyengéd mosószerek kíméletesek, de hatékonyak, feloldják a durva morzsákat, szennyeződéseket, port, iszapot, kormot és más hasonló maradványokat.

A gyengéd mosási rendszerek alacsony nyomású öblítést alkalmaznak a szennyeződések eltávolítására. Ez általában csak valamivel nagyobb, mint a kerti tömlő vagy a permetezőgép által létrehozott nyomás. Az alacsony nyomású öblítés nem lazítja meg és nem károsítja a régi, törékeny tetőcserepet, és nem mossa le a szemcséket a felületükről. A professzionális tisztítógép-beszállító a tető életkora és az eltávolítandó szennyeződések alapján fel tudja mérni, hogy ajánlott-e kíméletes mosást alkalmazni a tetőn.

A moha és az algák károsítják a ház tetejét

A moha és az algák különösen károsak a ház tetejére nézve. Ezek a szennyeződések visszatartják a felesleges nedvességet a tetőfedés és a papír alatt; a nedvesség hatására az övsömör vagy a cserép puha és morzsalékos lesz, a tetőpapír elszakadhat, és ez a víz beszivárgásához vezethet.

A ház tetején lévő ágakkal, homokkal vagy levelekkel ellentétben a mohák, az algák és a penész folyamatosan nőnek! Így nőhetnek a ház tetőzsindelyei alatt, és végül kinyomhatják azokat. Ne számítson arra, hogy a tetőn található moha, algák és más hasonló növekvő szennyeződés figyelmen kívül hagyható, mivel az esőzés így károsíthatja a tetőt, és veszélyes víz kerülhet a belső térbe.

A tetőmosás tervezésekor ne várja meg, amíg az algák és egyéb szennyeződések láthatóvá válnak

A ház tulajdonosának soha nem szabad megvárnia, amíg meglátja az alga- vagy mohasorokat a tetőzsindely vagy a tető széle mentén, amikor azt tervezi, hogy elmossa a házát. Vegye figyelembe, hogy miért van ez így, és mikor kell lemosnia a ház tetejét:

Az algák, a moha és a penész nedves, sötét területeken fejlődnek a legjobban friss levegő és napfény nélkül. A ház tetején ilyen helyek általában a tetőcserepek és az övsömör alatt és környékén vannak, de még olyan területeken is, amelyeket alulról nem látunk vagy csak véletlenül veszünk észre.

Amint az algák és más hasonló organizmusok megjelennek, növekedni és terjedni fognak, ezáltal pedig összenyomják és lágyítják a tetőfedést. Minél nedvesebb a környezet, annál gyorsabban szaporodnak ezek a szennyező anyagok, így a tető rövid időn belül jelentős károkat szenved.

A tető alapos mosása eltávolítja a nedves leveleket, gallyakat, magokat és egyéb maradványokat, amelyek elsősorban algák, penész és egyéb szennyeződések növekedését okozhatják! A rendszeres elektromos mosás megakadályozhatja a tető károsodását és biztosíthatja, hogy az tökéletes maradjon.

A tetőtőtisztítás az év különösen viharos időszaka után eltávolítja mindazt, amit a viharok a tetőre hordtak, és ami penész, moha és különféle lerakódások növekedéséhez vezethet.

Profi tetőtisztító cég felbérlése befektetés az otthonába

A tető rendszeres professzionális elektromos mosása helyreállítja a ház tetejének általános megjelenését, és eltávolítja a felgyülemlett kormot, port vagy egyéb szennyeződéseket, valamint a különféle foltokat és a nem kívánt elszíneződéseket. A tetőzsindely és a cserép ekkor üde és ragyogó lesz, így egész otthona tisztábbnak és újabbnak hat.

A kíméletes mosási rendszer eltávolítja az algákat, a penészgombákat és a mohákat is, amelyekhez általában nem lehet hozzáférni egy szokásos tömlővel vagy mosógéppel. Az enyhe mosásban használt mosószereknek és felületaktív anyagoknak be kell hatolniuk a tető minden sarkába, és fel kell oldaniuk az övsömör alatt és a tetőcsatornák körül rekedt szennyeződéseket és törmeléket. Az alacsony nyomású öblítés nem távolítja el a laza burkolatot vagy a szemcséket a csempékről, miközben továbbra is védi őket a vihartörmelék által okozott károktól.

Az alapos mosás a tetőfelület mentén károsodásokat is feltár. Ezek olyan puha foltok lehetnek, amelyek jelzik a szerkezeti javítások szükségességét, és nedves foltok vagy korom és szennyeződések alatt vannak elrejtve. A professzionális tisztítás feltárja a sérült területeket, így azonnal helyrehozhatók a problémák, a tető szivárgásának és az esetleges vízkárok megelőzése érdekében.

Miért van szükség alapos tisztításra

A tető tisztításának költségei, valamint a ház teljes külsejének mosása befektetés az ingatlan szerkezetének és állapotának megóvása érdekében. Nézze meg, miért kell minden háztulajdonosnak tetőt tisztíttatni:

 • Az ereszcsatornák, az ablakok, a külső falak, a medence teraszának és a külső beton- és térkövek alapos tisztítása felfrissítheti a festett beton, a téglafalak és a térkövek színét, és eltávolíthatja a csúnya csíkokat és szennyeződéseket az ablakokon kívül. A rendszeres takarítás növeli a ház vonzerejét, mivel ezek a felületek és anyagok újnak és jó állapotúnak tűnnek.
 • A ház és a tető elektromos mosása feltárja a szükséges javításokat! A ház külső falainak megtisztításával felfedezhetők a téglafal repedései vagy az alumínium burkolat oxidációja, míg a beton műútján és a járdán az elektromos mosás során repedések, forgácsok és egyéb hasonló károk is felszínre kerülhetnek.
 • A lerakódott por, iszap, kavics és egyéb szennyeződések megpuhíthatják és más módon károsíthatják a tégla-, beton- és kőteraszokat. A piszkos ablakok állapota az idő múlásával egyre jobban romlik. Ezeknek az anyagoknak a rendszeres mosása meghosszabbítja az életüket, és csökkenti a szükséges javítások számát.
 • A háztartási ereszcsatornák elektromos mosása eltávolítja a felgyülemlett maradványokat és szennyeződéseket, amelyek eltömődést okoznak. Az eldugult ereszcsatornák lehetővé teszik, hogy az esővíz kifröccsenjen az oldalukra, és károsítsa a ház külső falait és alapjait. A tiszta ereszcsatornák különösen fontosak a trópusi régiókban vagy olyan területeken, ahol erősek a viharok, a vízkárok elkerülése érdekében.

Gyakran ismételt kérdések

Miért kell az új tetőt megtisztítani?

Bármely korú tetőt káros korom, kavics és egyéb szennyeződés boríthat be, és nem kell sok időnek eltelnie ahhoz, hogy algák és más nem kívánt élőlények jelenjenek meg a tetőfedés alatt és környékén. A tető rendszeres elektromos mosása, kortól függetlenül, megőrzi állapotát és megjelenését.

Moshat elektromosan agyagos tetőcserepeket?

Az agyagos tetőcserepeket rendszeresen tisztítani kell a káros szennyeződések, az iszap és hasonló anyagok eltávolítása érdekében. A gyengéd tisztítás kiváló választás az idősebb vagy törékeny cserepek és vastag szennyeződéssel és agyaggal borított tetők számára.

A tisztítószer vagy a felületaktív anyag szárítja a zsindelyt és a tetőcserepet?

A ház tetejére vagy külső felületére szánt tisztítószer vagy felületaktív anyag nem szárítja ki a zsindelyt vagy a cserepet. A mosógépek professzionális szállítója, aki rendelkezik a tetők tisztításának tapasztalatával, leöblíti ezeknek a tisztítószereknek a nyomát is, így lesz a ház teteje tiszta és jó állapotú.

Érvek és ellenérvek

A tető tisztításának egyik oka az övsömör vagy más tetőfedő élettartamának meghosszabbítása. Bár az algák nem károsak az aszfaltzsindelyre, a kártevő moha. Ez azt eredményezheti, hogy a zsindely széle felfelé görbül, ami szeles időben növeli annak valószínűségét, hogy lefújódik a tetőről.

Még akkor is, ha az algák nem ártanak az övsömörnek, negatívan befolyásolhatják működésüket. Ez különösen igaz, ha fényvisszaverő vagy hideg tetőnk van. A fekete algák növekedése hatással lesz a tető fényvisszaverő tulajdonságaira.

A tető tisztításának egyik hátránya, hogy nehéz feladat. Valószínűleg nem igazán tetszik az ötlet, hogy felmásszon a tetőre, és nyomás alatt lévő vízzel tisztítsa meg azt, vagy vegyszeres tisztítószert használjon az algák vagy moha elpusztítására. Szerencsére nem ajánlott önállóan bármilyen munkát végeznie a tetőn, annak tisztításával vagy bármi mással kapcsolatban. A tető tisztítása olyan feladat, amelyet szakemberekre kell bíznia.

A tető tisztításának másik lehetséges problémája, hogy az alkalmazott tisztítószer, általában fehérítő, károsíthatja a kert élővilágát vagy az otthona közelében lévő növényzetet. A tető tisztítása előtt a beszállítónak meg kell öntöznie az összes közeli növényt, és le kell takarnia őket, hogy megvédje őket a vegyszerektől.

Mi tartozik a tetőtisztításhoz?

A tető tisztításakor hangsúlyt fektetnek az algák vagy a moha növekedésének megállítására és eltávolítására. A klór fehérítő, ugyanolyan, mint amelyet fehérítéshez vagy WC-tisztításhoz használ, elegendő a moha és az algaspórák elpusztításához. A tető tisztításához ajánlott fehérítő és víz 1:1 arányú keveréke. Az aszfalt zsindelyeken nem ajánlott nagynyomású tisztítót használni, mivel a víznyomás károsíthatja őket.

Miután a fehérítő oldatot legfeljebb 20 percig a tető felületén hagyta, tiszta vízzel le kell öblítenie azt. Néhány esőzés valószínűleg elegendő a maradék alga lemosására a tetőről. Az a munkás, aki megtisztítja a tetőt, levélfújóval is eltávolíthatja a moha maradványait.

Tisztítsa vagy cserélje a tetőt?

Ha ránéz a tetőre, és úgy érzi, hogy megint egy kicsit rosszabbul néz ki, lehet, hogy alaposan meg kell tisztítania. Az algák és a moha felhalmozódása a tetőn néha a zsindelyt rosszabb állapotúnak láttatja, mint amilyen az valójában. Egy profi tetőépítő ellenőrizheti a tetőt, és beszélhet önnel annak állapotáról. Ha úgy gondolja, hogy a takarítás a legjobb választás, akkor maga elvégezheti a munkát, vagy ajánlhat egy neves tetőtisztító céget.

Ha kiderül, hogy cserélni kell a tetőt, a szállító réz vagy más anyagokat tartalmazó cserepeket ajánlhat, amelyek segítenek elnyomni az algák növekedését. Egy szakember tanácsokat is adhat arra vonatkozóan, hogyan tarthatja tisztán a tetőt, és milyen gyakran kell terveznie annak tisztítását.