Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Tetőszerkezet

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, tetőszerkezetekhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

38 664 szakember

67 895 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Tetőszerkezet

Szakértőre van szüksége a Tetőszerkezet kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

38 664 szakember

67 895 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Elkészült munkák bemutatása

Szolgáltatóink már több mint 82712 megbízónak segítettek

Kerítés, kapuMate K.
Csaptelep vagy mosdó telepítéseErvin A.
Tégla furnérDomonkos G.
FakorlátMiklos F.
MelegburkolásBela A.
ParkettaBela A.
FémkerítésMate K.
Konyhabútor gyártásaMarkus K.
Kád és zuhanytálca telepítésAndrás K.
Konyhabútor összeszereléseMarkus K.
KertészmérnökBarbara R.
Fürdőszoba burkolásaZoltán M.
Kerti házak, nyaralókMate T.
KonyhafelújításDominik J.
Beépített szekrényViktor O.
Kovácsoltvas kapuMate K.
Homlokzati faburkolatMate T.
Fürdőszoba felújításaPéter F.
PavilonokIstván C.
Fafedeles pihenőhelyIstván C.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Tetőszerkezet -  Milyen anyagokat használnak a tetőfedéshez?

A tetőrendszer különböző típusú anyagokból áll, amelyek összekapcsolódnak, hogy biztosítsák az épületek időjárás elleni védelmét. A vízállóság mellett a tetők segítenek megvédeni az épületeket a naptól, esőtől, hótól és egyéb tényezőktől.

A tetőfedő anyagok a tető alakjától, helyétől és éghajlatától függően változnak, valamint attól, hogy lakossági vagy kereskedelmi célokra használják-e őket. Az aszfalt zsindelyek népszerűek otthoni használatra, mivel viszonylag olcsóak és jó élettartammal rendelkeznek. Kereskedelmi épületekben, ahol a lapos tetők gyakoribbak, széles körben használják a fém, EPDM és beépített tetőket.

Jelenleg a tetőfedő anyagok széles választéka létezik, mindegyiknek megvan a maga előnye az alkalmazástól függően. A leggyakrabban elérhető tetőfedő anyagok közé tartozik az aszfalt, fa, fém, agyag, cement és pala, üveg és műanyag, valamint műanyag folyékony bevonatok.

Aszfalttetők

Az aszfalt és a kőszénkátrány szurok bitumenes anyagok, amelyeket beépített tetőfedéshez használnak. Mindkettő normál hőmérsékleten szilárd és felhordása előtt folyékony állapotba melegszik. Az aszfaltot előnyben részesítik a dőltetőnél, a kőszénkátrányt a lapos tetőnél.

A beépített tetők alternatív telített bitumenes nemezből és forró bitumenes cementből állnak. Három-, öt- és hasonlóknak nevezik őket, attól függően, hogy az alapréteg fölött felhasznált rétegek száma mennyire van a tető burkolatához szegezve. A felületkezelés a végső bevonatba ágyazott törmelékből vagy kőaprítékból áll, amely megvédi a rétegeket az időjárástól.

Az aszfalt-zsindelyek átfedését hajtják végre, horgonyzott tetőszegekkel a tetőteraszokon, legalább 3:12 távolsággal. Az aszfaltcsík zsindelyeket általában ragasztószárnyakkal készítik az alsó részén. Ez lehetővé teszi számukra, hogy az alján lévő zsindelyszíjhoz tapadjanak, és megakadályozzák, hogy erős szélben elfújják a tetőt.

Az aszfalt tetőfedés 36 hüvelyk széles tekercsekben készül, ami lehetővé teszi, hogy kissé meredek lejtős tetőkön alkalmazzák. Az aszfalt zsindely összetételéhez hasonlóan ezeket is csapolással és szegezéssel szerelik fel.

Fazsindely

A fából készült bomlásnak ellenálló fafajtákból készül, például vörös cédrus, ciprus, vörösfa stb. Különböző kategóriákban kaphatók, vagy gépi vágással, vagy kézzel hasítva.

A fából készült zsindelyeket a tetőkre és a falakra szilárd vagy elosztott részen alkalmazzák, és alumínium vagy horganyzott szegekkel rögzítik. A zsindely vastagsága leszűkült, a hát (vastag vég) vastagságát a teljes vastagság kialakításához szükséges zsindelyek számaként fejezzük ki.

A fazsindelyeket általában 4: 12-es vagy nagyobb lejtésű tetőkre telepítik. A csípés vagy csavarodás megelőzése érdekében ezeket úgy kell alkalmazni, hogy lehetővé tegye az alsó szellőzést.

A tűz aggódásra adhat okot a fazsindelyek esetében, ezért a felületüket gyakran lángállóvá alakítják. Az ilyen típusú zsindelyek védelmének alternatív módszere a kémiai bevonatok felvitele a telepítés után. Ha figyelembe vesszük az árat, a zsindelyes tetők meglehetősen drágák lehetnek.

Fémtetők

A fémtetőket általában a lapos tetőkön használják, de a 3:12 vagy nagyobb lejtésű tetőkön is. Ha lapos tetőn használják, általában forrasztják vagy hegesztik, míg a lejtős tetőkhöz ugyanolyan fémből készült szegekkel vagy csavarokkal vannak rögzítve.

A fémtetőfedő anyagok közé tartozik a horganyzott vas, réz, alumínium és a felületkezelés (ólommal és ón bevonattal ellátott acél). Ólmot, cinket és rozsdamentes acélt is használnak.

Különböző szerelési tartozékok vannak a mozgás lehetővé tételére. Ide tartoznak az álló varratok, a léces varratok és a lapos tetős rendszerek. Ezenkívül a hullámos fémeket úgy tervezték, hogy jobban reagáljanak a hőmozgásokra, mint a lemezek, a panelek alakja miatt.

Ha lapos tetőn használják, a fém csempéket forrasztják vagy hegesztik. A 3:12 vagy nagyobb lejtésű tetőkön általában fémcsavarokat vagy szegeket használnak.

A fémtetők viszonylag drágák, de nagyon tartósak és hosszú évekig nem lesz vele problémája.

Agyag, cement és pala

Agyag tetőcserepek földszínek, minták széles választékában kaphatók, üvegezhetők. Ugyanabból az agyagból készülnek, mint a tégla. A cement tetőcserepek portlandcementből és finom adalékanyagokból készülnek. Általában olcsóbbak, mint az agyagcsempék, és különböző színűek és formájúak, amelyekre az agyagcserepek hasonlítanak.

A palacsempéket természetes kőzetből bányásszák, és vékony téglalap alakú lemezekre hasítják. A méretek vastagsága változik - körülbelül negyed hüvelyktől fél hüvelykig, az átlagos méret pedig körülbelül 12 hüvelyk x 16 hüvelyk. A pala különféle színekben és textúrákban kapható, durva és sima felületekig.

A cseréptetők általában nehézek, nagyon tartósak, tűzállóak és viszonylag drágák. Mindig egy lejtős tetőre alkalmazzák, a hullámalakok között átszőve és szegekkel rögzítve.

Üveg és műanyag

Üveg és áttetsző műanyag lemezeket használnak tetőablakokban és tisztító üzemekben, ipari épületekben vagy üvegházakban. A műanyag és az üveg egyaránt gyenge tűzállósággal rendelkezik, ezért általában dróttal megerősített üveg és üvegszálerősítésű akrillemezeket használnak.

A tetőablakok sokféle formával rendelkeznek, beleértve a lapos, kupolás, ívelt és piramis alakúakat. Lehetnek rögzítettek vagy működőképesek, és a tetőn keresztül szellőzést biztosítanak az ablakhoz hasonló módon.

Műanyag bevonatok

Egyrétegű lapok kaphatók folyékony formában. A műanyag bevonatokat a tetőre lehet hengerelni, permetezni, ecsettel vagy simítóval felhordani, így ideálisak ívelt vagy nehezen elérhető felületekhez.

Az egyrétegű lapok hőszigeteltek is lehetnek. Ha a hab vastag, gyakran nehéz kavicsot vagy zúzott kőzetet használnak a műanyag burkolat fenntartásához.

Fenntartható tetőfedő anyagok

A hagyományos tetőfedő anyagok mellett új ökológiai anyagokat és tetőfedő rendszereket is vizsgálnak. Például a tetős kertek egyre inkább megtalálhatók a lapostetős épületekben. Kiegészítő funkcionális berendezéseket, valamint továbbfejlesztett hőszabályozást kínálnak.

A tetőkertek több napfény elnyelésével és a hőnyereség (hősziget-hatás) csökkentésével szintén hozzájárulnak a hagyományos évszakokban a hagyományos hűtőrendszerek, például a légkondicionálás használatának csökkentéséhez. A világos árnyalatokban készült tetőfedő anyagok hasonló hatással lehetnek a hő hatásának csökkentésével.

A hőátadás szabályozása mellett új, innovatív tetőfedő anyagokat használnak a nap energiájának felhasználására az épület energiaintenzitásának kielégítésére. A fotovoltaikus paneleket hagyományosabb tetőfedő anyagokká alakítják át.

Záró megjegyzések

A tetők jelentik az első védelmi réteget az épületben. A napfénytől az esőn át a hóig. A tetőfedéshez használt anyagok folyamatosan ki vannak téve az elemeknek. A tetőfedő anyagok megválasztása ezért nagy hatással lehet az épület teljesítményére és élettartamára.

Ma a tetőfedő anyagok széles választéka áll rendelkezésre. Használatuk a földrajzi elhelyezkedéstől, a tető alakjától és a kívánt megjelenéstől függően változik. A lakásépítésben az aszfalt zsindely a költség és a tartósság miatt a leggyakoribb. Kereskedelmi épületekben, ahol a lapos tetők gyakoribbak, gyakran használnak fém-, EPDM- és beépített tetőket.

Az újabb tetőfedő anyagok és építési módszerek a nap energiáját is felhasználják, és segítenek csökkenteni a hősziget környező környezetre gyakorolt ​​hatását. Valószínű, hogy a jövőben ezek az új és fenntartható tetőfedő anyagok tovább javulnak, és segítik az épületeket a szén-dioxid-semleges lábnyom elérésében. Ezért a tetőfedő anyagok hatékonyabbak lesznek, és valószínűleg az elsődleges energiatermelési források lesznek az épületben.

Itt van egy lista a 9 különböző tetőfedésről, amelyeket figyelembe kell venni a tetőfedésnél:

1. Napelemek

A fejlett napkollektorok zökkenőmentesen integrálódnak, és 100 négyzetméterenként akár 1 kilowatt energiát termelnek. Különösen jók a napfényes tetőkre a háztulajdonosok közösségében. Bár segíthetnek a napenergia költségeinek ellensúlyozásában, a hagyományos napenergia-opcióknál is többe kerülnek.

2. Aszfaltzsindely

Az aszfaltzsindely a leggyakoribb tetőfedő anyag, mert minden környezeti körülmény között hatékonyak. A minőség nagyon változó, ezért kérdezze meg, hogy megfelelnek-e az ASTM D3161, F osztályú (110 mph) vagy az ASTM D7158, H osztályú (150 mph) szélteszteknek és az AC438 tartóssági tesztnek. A belépési költségek alacsonyak, de körülbelül 20 év múlva számolni kell az övsömör cseréjével. Ha jégesőre hajlamos területen él, vegye figyelembe az UL 2218 4. osztályba sorolt ​​ütésálló zsindelyeket.

3. Fém tetőfedés

A fém tetőfedést függőleges panelekben vagy zsindelyekben szállítják, amelyek pala, cserép és sejkhöz hasonlítanak - és körülbelül 60 évig tart. A fém kiválóan ellenáll a hónak és az esőnek, nem fog égni és ellenáll az erős szélnek. Könnyű és a meglévő tetőkre szerelhető. A fém azonban vihar idején zajos lehet, és jégeső deformálódhat. Az átlagos költségek 3,200 - 5,400 Ft között mozognak négyzetméterenként, a fém típusától és stílusától függően - ami több, mint aszfalt, de kevesebb, mint a betoncserép. A korrózió anyagonként is változik.

4. Kővel bevont acél

Az egymással összekapcsolt panelek utánozzák a palát, agyagot, és ellenállnak a heves esőzésnek (óránként 8,8 hüvelykig), a szél 120 mérföld per órás szélének, a jégesőnek és a fagyás-olvadás ciklusainak. Ennek eredményeként gazdaságos és hatékony választás nedves, szeles vagy tűzveszélyes területeken. Néhány kővel borított acéltető garantált a ház életében.

5. Pala

A pala tetőfedés több mint 100 évig tart. Nem ég, vízálló, ellenáll a penésznek és a gombának. A pala nedves éghajlaton hatékony, de drága, nehéz és a lépcsőn könnyen elszakadhat. Ezt ne feledje, ha olyan területen él, ahol jégeső tapasztalható.

6. Gumipala

A gumipala természetesnek tűnik, és késsel vágható, hogy befogadja a viktoriánus házak bonyolult tetőit. A gumi palatetők 100 évig is kitartanak, de a parabolaantennák és a járás károsíthatja őket - hajlamosak lehetnek a jégesőre is, hasonlóan a palához. Nehéz olyan tetőfedő szakembereket találni, akik kiképzettek a gumipala felszerelésére.

7. Agyag- és betoncserép

Az agyag és beton tetőcserepek ellenállnak a tornádók, orkánok vagy szél által akár 125 mérföld per órás károknak, sőt a földrengéseknek is - derül ki a Dél-Karolinai Egyetem "A beton- és agyagtetőcserepek szeizmikus teljesítményének kísérleti tanulmányainak összefoglalójából". Ideális tetők meleg és száraz éghajlaton. Lehetséges, hogy további támogatásra van szükségük súlyuk alátámasztására, és járás közben valószínűleg megszakadnak.

8. Zöldtetők

A zöldtetőket növények borítják, és javíthatják a levegő minőségét, csökkenthetik a víz kifolyását és szigetelhetik az otthonokat, hogy ezzel csökkentsék a városok hőszigeteit. Szükségük van azonban további szerkezeti támaszokra, párazárásra, hőszigetelésre, vízszigetelésre, vízelvezetésre, vízszűrésre, talajra, komposztra és növényekre. Becsült élettartamuk 40 év.

9. Beépített tetőfedés

Ez a nehéz tetőfedés aszfalt-, kátrány- vagy sóderréteggel borított ragasztórétegekből áll, és csak lapos tetőkhöz készült. A kátrányos és kavicsos tetők a legjobbak a nagy forgalmú tetőteraszokhoz. Ezek a tetők nyáron ragaszkodhatnak, és a sima felületekhez képest nehezebben fújhatók le. Életük 20-25 év.

A legjobb tetőtípus az éghajlattól, a költségvetéstől és a háztól függ. Hogy megtudja, mi a legjobb az Ön területén, beszéljen engedéllyel rendelkező tetőfedő vállalkozókkal, és nézze meg a környék néhány újabb fejlesztését, hogy ötleteket nyújtson a tetőfedő anyagok típusáról.Függetlenül attól, hogy milyen típusú tetőt választ, mindig fennáll annak az esélye, hogy megsérül. A tetőfedés drága lehet, ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy biztosítás fedezi-e, ha valami váratlan esemény történik.