Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Tetőszerkezet

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, tetőszerkezetekhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Tetőszerkezet

Szakértőre van szüksége a Tetőszerkezet kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Tetőszerkezet -  Milyen anyagokat használnak a tetőfedéshez?

A tetőrendszer különböző típusú anyagokból áll, amelyek összekapcsolódnak, hogy biztosítsák az épületek időjárás elleni védelmét. A vízállóság mellett a tetők segítenek megvédeni az épületeket a naptól, esőtől, hótól és egyéb tényezőktől.

A tetőfedő anyagok a tető alakjától, helyétől és éghajlatától függően változnak, valamint attól, hogy lakossági vagy kereskedelmi célokra használják-e őket. Az aszfalt zsindelyek népszerűek otthoni használatra, mivel viszonylag olcsóak és jó élettartammal rendelkeznek. Kereskedelmi épületekben, ahol a lapos tetők gyakoribbak, széles körben használják a fém, EPDM és beépített tetőket.

Jelenleg a tetőfedő anyagok széles választéka létezik, mindegyiknek megvan a maga előnye az alkalmazástól függően. A leggyakrabban elérhető tetőfedő anyagok közé tartozik az aszfalt, fa, fém, agyag, cement és pala, üveg és műanyag, valamint műanyag folyékony bevonatok.

Aszfalttetők

Az aszfalt és a kőszénkátrány szurok bitumenes anyagok, amelyeket beépített tetőfedéshez használnak. Mindkettő normál hőmérsékleten szilárd és felhordása előtt folyékony állapotba melegszik. Az aszfaltot előnyben részesítik a dőltetőnél, a kőszénkátrányt a lapos tetőnél.

A beépített tetők alternatív telített bitumenes nemezből és forró bitumenes cementből állnak. Három-, öt- és hasonlóknak nevezik őket, attól függően, hogy az alapréteg fölött felhasznált rétegek száma mennyire van a tető burkolatához szegezve. A felületkezelés a végső bevonatba ágyazott törmelékből vagy kőaprítékból áll, amely megvédi a rétegeket az időjárástól.

Az aszfalt-zsindelyek átfedését hajtják végre, horgonyzott tetőszegekkel a tetőteraszokon, legalább 3:12 távolsággal. Az aszfaltcsík zsindelyeket általában ragasztószárnyakkal készítik az alsó részén. Ez lehetővé teszi számukra, hogy az alján lévő zsindelyszíjhoz tapadjanak, és megakadályozzák, hogy erős szélben elfújják a tetőt.

Az aszfalt tetőfedés 36 hüvelyk széles tekercsekben készül, ami lehetővé teszi, hogy kissé meredek lejtős tetőkön alkalmazzák. Az aszfalt zsindely összetételéhez hasonlóan ezeket is csapolással és szegezéssel szerelik fel.

Fazsindely

A fából készült bomlásnak ellenálló fafajtákból készül, például vörös cédrus, ciprus, vörösfa stb. Különböző kategóriákban kaphatók, vagy gépi vágással, vagy kézzel hasítva.

A fából készült zsindelyeket a tetőkre és a falakra szilárd vagy elosztott részen alkalmazzák, és alumínium vagy horganyzott szegekkel rögzítik. A zsindely vastagsága leszűkült, a hát (vastag vég) vastagságát a teljes vastagság kialakításához szükséges zsindelyek számaként fejezzük ki.

A fazsindelyeket általában 4: 12-es vagy nagyobb lejtésű tetőkre telepítik. A csípés vagy csavarodás megelőzése érdekében ezeket úgy kell alkalmazni, hogy lehetővé tegye az alsó szellőzést.

A tűz aggódásra adhat okot a fazsindelyek esetében, ezért a felületüket gyakran lángállóvá alakítják. Az ilyen típusú zsindelyek védelmének alternatív módszere a kémiai bevonatok felvitele a telepítés után. Ha figyelembe vesszük az árat, a zsindelyes tetők meglehetősen drágák lehetnek.

Fémtetők

A fémtetőket általában a lapos tetőkön használják, de a 3:12 vagy nagyobb lejtésű tetőkön is. Ha lapos tetőn használják, általában forrasztják vagy hegesztik, míg a lejtős tetőkhöz ugyanolyan fémből készült szegekkel vagy csavarokkal vannak rögzítve.

A fémtetőfedő anyagok közé tartozik a horganyzott vas, réz, alumínium és a felületkezelés (ólommal és ón bevonattal ellátott acél). Ólmot, cinket és rozsdamentes acélt is használnak.

Különböző szerelési tartozékok vannak a mozgás lehetővé tételére. Ide tartoznak az álló varratok, a léces varratok és a lapos tetős rendszerek. Ezenkívül a hullámos fémeket úgy tervezték, hogy jobban reagáljanak a hőmozgásokra, mint a lemezek, a panelek alakja miatt.

Ha lapos tetőn használják, a fém csempéket forrasztják vagy hegesztik. A 3:12 vagy nagyobb lejtésű tetőkön általában fémcsavarokat vagy szegeket használnak.

A fémtetők viszonylag drágák, de nagyon tartósak és hosszú évekig nem lesz vele problémája.

Agyag, cement és pala

Agyag tetőcserepek földszínek, minták széles választékában kaphatók, üvegezhetők. Ugyanabból az agyagból készülnek, mint a tégla. A cement tetőcserepek portlandcementből és finom adalékanyagokból készülnek. Általában olcsóbbak, mint az agyagcsempék, és különböző színűek és formájúak, amelyekre az agyagcserepek hasonlítanak.

A palacsempéket természetes kőzetből bányásszák, és vékony téglalap alakú lemezekre hasítják. A méretek vastagsága változik - körülbelül negyed hüvelyktől fél hüvelykig, az átlagos méret pedig körülbelül 12 hüvelyk x 16 hüvelyk. A pala különféle színekben és textúrákban kapható, durva és sima felületekig.

A cseréptetők általában nehézek, nagyon tartósak, tűzállóak és viszonylag drágák. Mindig egy lejtős tetőre alkalmazzák, a hullámalakok között átszőve és szegekkel rögzítve.

Üveg és műanyag

Üveg és áttetsző műanyag lemezeket használnak tetőablakokban és tisztító üzemekben, ipari épületekben vagy üvegházakban. A műanyag és az üveg egyaránt gyenge tűzállósággal rendelkezik, ezért általában dróttal megerősített üveg és üvegszálerősítésű akrillemezeket használnak.

A tetőablakok sokféle formával rendelkeznek, beleértve a lapos, kupolás, ívelt és piramis alakúakat. Lehetnek rögzítettek vagy működőképesek, és a tetőn keresztül szellőzést biztosítanak az ablakhoz hasonló módon.

Műanyag bevonatok

Egyrétegű lapok kaphatók folyékony formában. A műanyag bevonatokat a tetőre lehet hengerelni, permetezni, ecsettel vagy simítóval felhordani, így ideálisak ívelt vagy nehezen elérhető felületekhez.

Az egyrétegű lapok hőszigeteltek is lehetnek. Ha a hab vastag, gyakran nehéz kavicsot vagy zúzott kőzetet használnak a műanyag burkolat fenntartásához.

Fenntartható tetőfedő anyagok

A hagyományos tetőfedő anyagok mellett új ökológiai anyagokat és tetőfedő rendszereket is vizsgálnak. Például a tetős kertek egyre inkább megtalálhatók a lapostetős épületekben. Kiegészítő funkcionális berendezéseket, valamint továbbfejlesztett hőszabályozást kínálnak.

A tetőkertek több napfény elnyelésével és a hőnyereség (hősziget-hatás) csökkentésével szintén hozzájárulnak a hagyományos évszakokban a hagyományos hűtőrendszerek, például a légkondicionálás használatának csökkentéséhez. A világos árnyalatokban készült tetőfedő anyagok hasonló hatással lehetnek a hő hatásának csökkentésével.

A hőátadás szabályozása mellett új, innovatív tetőfedő anyagokat használnak a nap energiájának felhasználására az épület energiaintenzitásának kielégítésére. A fotovoltaikus paneleket hagyományosabb tetőfedő anyagokká alakítják át.

Záró megjegyzések

A tetők jelentik az első védelmi réteget az épületben. A napfénytől az esőn át a hóig. A tetőfedéshez használt anyagok folyamatosan ki vannak téve az elemeknek. A tetőfedő anyagok megválasztása ezért nagy hatással lehet az épület teljesítményére és élettartamára.

Ma a tetőfedő anyagok széles választéka áll rendelkezésre. Használatuk a földrajzi elhelyezkedéstől, a tető alakjától és a kívánt megjelenéstől függően változik. A lakásépítésben az aszfalt zsindely a költség és a tartósság miatt a leggyakoribb. Kereskedelmi épületekben, ahol a lapos tetők gyakoribbak, gyakran használnak fém-, EPDM- és beépített tetőket.

Az újabb tetőfedő anyagok és építési módszerek a nap energiáját is felhasználják, és segítenek csökkenteni a hősziget környező környezetre gyakorolt ​​hatását. Valószínű, hogy a jövőben ezek az új és fenntartható tetőfedő anyagok tovább javulnak, és segítik az épületeket a szén-dioxid-semleges lábnyom elérésében. Ezért a tetőfedő anyagok hatékonyabbak lesznek, és valószínűleg az elsődleges energiatermelési források lesznek az épületben.

Itt van egy lista a 9 különböző tetőfedésről, amelyeket figyelembe kell venni a tetőfedésnél:

1. Napelemek

A fejlett napkollektorok zökkenőmentesen integrálódnak, és 100 négyzetméterenként akár 1 kilowatt energiát termelnek. Különösen jók a napfényes tetőkre a háztulajdonosok közösségében. Bár segíthetnek a napenergia költségeinek ellensúlyozásában, a hagyományos napenergia-opcióknál is többe kerülnek.

2. Aszfaltzsindely

Az aszfaltzsindely a leggyakoribb tetőfedő anyag, mert minden környezeti körülmény között hatékonyak. A minőség nagyon változó, ezért kérdezze meg, hogy megfelelnek-e az ASTM D3161, F osztályú (110 mph) vagy az ASTM D7158, H osztályú (150 mph) szélteszteknek és az AC438 tartóssági tesztnek. A belépési költségek alacsonyak, de körülbelül 20 év múlva számolni kell az övsömör cseréjével. Ha jégesőre hajlamos területen él, vegye figyelembe az UL 2218 4. osztályba sorolt ​​ütésálló zsindelyeket.

3. Fém tetőfedés

A fém tetőfedést függőleges panelekben vagy zsindelyekben szállítják, amelyek pala, cserép és sejkhöz hasonlítanak - és körülbelül 60 évig tart. A fém kiválóan ellenáll a hónak és az esőnek, nem fog égni és ellenáll az erős szélnek. Könnyű és a meglévő tetőkre szerelhető. A fém azonban vihar idején zajos lehet, és jégeső deformálódhat. Az átlagos költségek 3,200 - 5,400 Ft között mozognak négyzetméterenként, a fém típusától és stílusától függően - ami több, mint aszfalt, de kevesebb, mint a betoncserép. A korrózió anyagonként is változik.

4. Kővel bevont acél

Az egymással összekapcsolt panelek utánozzák a palát, agyagot, és ellenállnak a heves esőzésnek (óránként 8,8 hüvelykig), a szél 120 mérföld per órás szélének, a jégesőnek és a fagyás-olvadás ciklusainak. Ennek eredményeként gazdaságos és hatékony választás nedves, szeles vagy tűzveszélyes területeken. Néhány kővel borított acéltető garantált a ház életében.

5. Pala

A pala tetőfedés több mint 100 évig tart. Nem ég, vízálló, ellenáll a penésznek és a gombának. A pala nedves éghajlaton hatékony, de drága, nehéz és a lépcsőn könnyen elszakadhat. Ezt ne feledje, ha olyan területen él, ahol jégeső tapasztalható.

6. Gumipala

A gumipala természetesnek tűnik, és késsel vágható, hogy befogadja a viktoriánus házak bonyolult tetőit. A gumi palatetők 100 évig is kitartanak, de a parabolaantennák és a járás károsíthatja őket - hajlamosak lehetnek a jégesőre is, hasonlóan a palához. Nehéz olyan tetőfedő szakembereket találni, akik kiképzettek a gumipala felszerelésére.

7. Agyag- és betoncserép

Az agyag és beton tetőcserepek ellenállnak a tornádók, orkánok vagy szél által akár 125 mérföld per órás károknak, sőt a földrengéseknek is - derül ki a Dél-Karolinai Egyetem "A beton- és agyagtetőcserepek szeizmikus teljesítményének kísérleti tanulmányainak összefoglalójából". Ideális tetők meleg és száraz éghajlaton. Lehetséges, hogy további támogatásra van szükségük súlyuk alátámasztására, és járás közben valószínűleg megszakadnak.

8. Zöldtetők

A zöldtetőket növények borítják, és javíthatják a levegő minőségét, csökkenthetik a víz kifolyását és szigetelhetik az otthonokat, hogy ezzel csökkentsék a városok hőszigeteit. Szükségük van azonban további szerkezeti támaszokra, párazárásra, hőszigetelésre, vízszigetelésre, vízelvezetésre, vízszűrésre, talajra, komposztra és növényekre. Becsült élettartamuk 40 év.

9. Beépített tetőfedés

Ez a nehéz tetőfedés aszfalt-, kátrány- vagy sóderréteggel borított ragasztórétegekből áll, és csak lapos tetőkhöz készült. A kátrányos és kavicsos tetők a legjobbak a nagy forgalmú tetőteraszokhoz. Ezek a tetők nyáron ragaszkodhatnak, és a sima felületekhez képest nehezebben fújhatók le. Életük 20-25 év.

A legjobb tetőtípus az éghajlattól, a költségvetéstől és a háztól függ. Hogy megtudja, mi a legjobb az Ön területén, beszéljen engedéllyel rendelkező tetőfedő vállalkozókkal, és nézze meg a környék néhány újabb fejlesztését, hogy ötleteket nyújtson a tetőfedő anyagok típusáról.Függetlenül attól, hogy milyen típusú tetőt választ, mindig fennáll annak az esélye, hogy megsérül. A tetőfedés drága lehet, ezért fontos megbizonyosodni arról, hogy biztosítás fedezi-e, ha valami váratlan esemény történik.