Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Tolóablak
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 248 szakember
4 404 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Tolóablak

Szakértőre van szüksége a Tolóablak kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Hasznos információAmit tudnia kell

Tolóablakok

Az ablakok cseréjekor az első lépés az összes rendelkezésre álló lehetőség teljes megértése. A stílus megváltoztatása drámaian eltérő megjelenést jelenthet bármelyik kedvenc szobájában, működését tekintve pedig segíthet a mindennapi otthoni élmény hatékonyabbá tételében.

Két elterjedt ablakstílus létezik – a tolóablakok és a hajtókarral nyitható ablakok (más néven szárny). A tolóablak vezérlése a szárny függőleges vagy vízszintes mozgatásával történik a sín mentén. Csúsztatáskor egy vagy több panel "elcsúszhat" a pálya mentén, vagy az egyik panel mozdulatlanul maradhat, míg a másik panel végigcsúszik és kinyílik.

Még ha elégedett is jelenlegi stílusával és funkcionalitásával, a végső döntés meghozatala előtt fontos megértenie a kulcsos és a csúszónyílás közötti különbséget. Ismerje meg a két stílus közötti főbb különbségeket.

Tolószárnyú ablakok

A tolószárnyú ablakok olyan ablakok, amelyek függőlegesen vagy vízszintesen nyílnak a szárny (egy mozgó panel) elcsúsztatásával a behelyezett sín mentén. A függőleges tolóablak-opciók népszerűek, és tartalmaznak egy- vagy kétfüggesztett ablakokat. A különbség köztük a vezérelhető panelekben van. A dupla akasztós ablak felülről vagy alulról nyitható, míg az egyszárnyú ablak csak egy szárnyat nyithat. A vízszintes tolóablakokat általában egyszerűen tolóablakoknak nevezik. Ez a stílus hagyományosan olyan paneleket tartalmaz az ablakban, amelyek egyik oldalról a másikra csúsznak.

Mindkét stílus számos előnnyel rendelkezik, beleértve a kompakt jellemzőket és a könnyű használhatóságot. A tolószárnyú ablakok népszerűek a korlátozott helyekkel, kültéri járdákkal vagy az ablak közelében lévő lakóterekkel. Klasszikus opció, és sokoldalúságuk, tartósságuk és méretezhetőségük miatt továbbra is népszerűek.

Tolóablak kontra dupla felfüggesztés

A tolóablakok általában szélesebbek, mint magasabbak, és jobban illeszkedhetnek a széles nyílásokhoz. A nagy tolóablak akadálytalanabb kilátást nyújt a külvilágra, és szélesebb körben is gyönyörködhet a tájban. Méreténél fogva természetesebb szellőzést tesz lehetővé, mint a hagyományos dupla felfüggesztésű ablakok. A tolóablakok tiszta és zavartalan megjelenésűek. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy sok szabványos dupla függesztésű ablak csuklós nyitási lehetőséget kínál, ami kényelmesebbé teszi a külső üveg tisztítását, így a tolóablakok kívülről nehezebben hozzáférhetők és nehezebben tisztíthatók. .

Tolóablakok kontra egy felfüggesztésű ablakok

Az egy felfüggesztéses ablakok nagyszerűek, ha egyszerűsíteni szeretné a kezelést. Az ilyen ablakok csak egy mozgatható panellel rendelkeznek, és klasszikus beépítésnek számítanak, amely ma már sok háztartásban megtalálható. A tolóablakok viszont mindkét oldalról nyílnak, ami nagyobb rugalmasságot és általában nagyobb nyílást biztosít. Az egyszárnyú ablakok általában olcsóbbak, mint a kétoldali tolóablakok. Egy másik szempont e két stílus összehasonlításakor az esztétikai szempont – egyes lakástulajdonosok egyes háztípusoknál a klasszikus ablak megjelenését részesítik előnyben egyetlen mozgatható szárnyassal.

Csuklós ablakok kilinccsel

Az összecsukható ablakok másfajta nyitást és zárást kínálnak – a fogantyú elfordításával. Egyszerű kezelésben jeleskednek, teljes szellőzést tesznek lehetővé, mert az egész panel kinyílik, és nem csak a második szárnyon csúszik. Az összecsukható szárnyú összecsukható ablakoknak két fő típusa van. Az egyik típusnak függőlegesen, a másiknak vízszintesen összecsukható szárnyai vannak. Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy belülre vagy kívülre nyitódnak-e.

Szárny kontra dupla felfüggesztés

Az ablakszárnyak fő előnye a kettős felfüggesztéssel szemben, hogy a szárny teljesen kinyílik, míg a duplafalú ablakok mozgástere valamivel korlátozottabb. A tokos ablakok kiválóak a tiszta kilátást kedvelő lakástulajdonosok számára.

Egyes lakástulajdonosok azonban nem szeretik a szárnyas ablakokat, mert ezek tisztítása nem biztos, hogy olyan kényelmes, mint a dupla csuklós ablakok tisztítása. Mások is nagyra értékelik a dupla csuklós ablakok egyedi szellőzési tulajdonságait, amelyek elősegítik a meleg levegő távozását a nyitott felső szárnyon keresztül, miközben a hideg levegőt engedik be a nyitott alsó szárnyon keresztül.

Szárny és tolóablakok

A kisebb ablaknyílásokat és a klasszikus stílust részesíti előnyben, vagy a dizájn, a nagyobb nyílások és a szabadabb kilátás miatt a tolóablakokat választja? Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell vennie, az Ön által preferált anyag lehet. A tolóablak készülhet műanyagból és üvegszálasból vagy alumíniumból, de fából nem. Ha jobban szereti a fát, lehet, hogy az út mentén van egy szárnyas ablak. Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, a két stílus között szükséges tisztítás vagy karbantartás. A fogantyúval működtetett ablakok rendszeres karbantartást igényelnek a mechanizmusok zavartalan működése érdekében. Másrészt egyes lakástulajdonosok azt állítják, hogy sokkal több por halmozódik fel a tolóablakokon, a síneken és az egész tolószerkezeten, mint az ablakok más változatain. 

Tehát melyik ablakot érdemes választani?

A hajtókarral működtetett ablakok a tolószárnyú ablakokkal szemben?

Az ablakvezérlést könnyű figyelembe venni. Gondoljon csak arra, hogy melyik kezelőszerv a legmegfelelőbb az Ön számára, akár a klasszikus stílusú szárnyas ablakokat részesíti előnyben, akár a tolóablakok által nyújtott nagyobb nézetet. Sok lakástulajdonos végül kombinált megoldást választ. Ha nem tud dönteni, vagy meg akarja vitatni a lehetőségeket, forduljon a terület szakértőihez és szakembereihez.

Vízszintes és függőleges ablakok

A vízszintes ablakok a fentinél szélesebbek. A vízszintes ablaktípusok lehetnek tolóablakok és napellenzők. A vízszintes ablak érdekesebb megjelenését érheti el, ha két ablakot egymás mellé helyez.

A függőleges ablakok magasabbak, mint szélesebbek. Függőleges tolóablakok közül választhat dupla vagy szimpla függönnyel. Ha kilinccsel szeretnénk nyitni, a szárnyas ablakok kiváló választás.

Nem kell egyetlen stílusra korlátoznia magát otthonában. Az ablakkombináció egyedi és érdekes részlet lehet. Fontolja meg több típus kombinációját, hogy stílusos életet teremtsen.

Az ablakok két legnépszerűbb verziójának utolsó összehasonlítása

Érv a szárnyas ablakok mellett

A hagyományos tokos ablakok egyszerű kialakításúak. Egy üveglapból áll, amely a kerethez tartozik, és ajtóként nyílik. Kinyithatja vagy zárhatja őket, maga a keret a csuklópánthoz van rögzítve. Egyes modellek befelé és kifelé nyílnak, de a legtöbb befelé nyílik. Biztonsági horgokkal vagy súrlódó zsanérokkal is rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy a helyükön maradjanak – ez egy praktikus funkció szeles napokon.

Kialakításának egyszerűsége miatt a tokos ablak sokoldalú, és szinte bármilyen lakberendezési stílushoz elkészíthető. Hatékonyságát tekintve kiválóan alkalmas a hőszivárgás megelőzésére. Lehet, hogy a biztonság kicsit gyengécske, főleg ha kívülről nyitható, de biztonsági rácsokkal ez könnyen orvosolható.

Érv a tolóablakok mellett 

Ha aggódik a biztonság miatt, lemondhat a szárnyas ablakokról, és választhatja a tolóablakokat. Gyakran helyet takarítanak meg, mert a falakra szabhatók, és szinte bármilyen nagy épületnyílásba beépíthetők. Kialakításuk ideális modern stílusú házakhoz, így egy kicsit kevésbé sokoldalúak, mint szárnyas társaik.

A tolóablakok általában olcsóbbak, mint a szárnyas ablakok, és működésük is sokkal egyszerűbb. Kiválaszthatja azt is, hogy milyen szélességben szeretné nyitva tartani őket, ami némileg szabályozhatja az otthoni légáramlást és a szellőzést. Összességében a tolóablakok vásárlása és beszerelése olcsóbb, a karbantartás azonban drágább lehet.