Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Velencei stukkó

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, velencei stukkókhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Velencei stukkó

Szakértőre van szüksége a Velencei stukkó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

A valódi velencei vakolat valódi márványport tartalmaz, ami fokozza a felület szépségét. A hagyományos velencei vakolat mészből vagy vakolatból készül, és lécekre, gerendákra és falszegekre rögzített vízszintes facsíkokra kerül. Azonban használható gipszkarton, csempe, fa, tégla és még festett felületeken is. A mai velencei vakolat stílusú termékekben gyakran használnak szintetikus anyagokat. Ez a vakolat használható beltéren vagy kültéren. A jó hír az, hogy környezetbarát, és magas pH-értékének köszönhetően ellenáll a gombáknak és más organizmusoknak, például a baktériumoknak.

Velencei vakolat felhordása

A velencei vakolat egy modern kifejezés, amely egy ősi módszert ír le a fal felületének vakolattal való bevonása. A velencei vakolat (más néven meszes vakolat) alapvetően egy égetett mészkőből vagy márványporból vízzel kevert gitt. Amikor a felületet polírozás után csiszoljuk, valódi márvány megjelenésű kezelést kapunk.

A velencei vakolat felülete hagyományosan elérte hatását, ha egyedülálló anyagokat használ, amelyeket szakképzett vállalkozó alkalmaz. Szerencsére az újabb termékek lehetővé tették a házi “ezermesterek” számára, hogy néhány lépésben és speciális képzés nélkül hasonló eredményeket érjenek el. Még jobb, hogy a mai termékek akril polimereket tartalmaznak, amelyek tartósabb és tartósabb felületet hoznak létre. A velencei vakolat minőségében megadja azt, amiért fizet. A költséghatékony termék nem más, mint egy sűrű szín, de a legjobb velencei vakolat valódi márványport tartalmaz akril alapba keverve.

Velencei vakolat megtalálható a lakástulajdonosok otthonában és a festéküzletekben. Dobozban értékesítik. Egyes termékek már színezettek, míg mások megkövetelik, hogy Ön vagy a szakember univerzális festékeket adjon hozzá a kívánt szín eléréséhez. A második megközelítésben sokkal több színválaszték áll rendelkezésre.

A velencei vakolat felvitelének egyik pozitívuma az, hogy nem kell sok eszközt és anyagot vásárolnia a munkához. A velencei vakolat legalapvetőbb felületkezeléséhez csak acél simítóval és vakolatanyaggal kell rendelkeznie. Az új gipszkarton előlakkot vagy alapozót igényel a lapos falakon, ezért alapvető festési kellékekre lehet szüksége.

Amire szüksége lesz

Eszközök:

 • Acél spatula vagy 10-15 centiméteres gipszkarton kés
 • Munkakesztyű
 • Szemvédő vagy szemüveg
 • Kefe
 • Henger
 • Festéktálca
 • Anyagok
 • 400–600 szemcseméretű csiszolópapír
 • Velencei vakolat
 • Rongyok
 • Alapfesték
 • Univerzális festékek
 • Felső réteg vagy paszta viasz 

Útmutató

Gyakorolja készségeit

A velencei vakolat különbözik a színtől, és még ha tudja is, hogyan kell festeni, nem lesz automatikusan mestere a velencei vakolatnak. Az új anyaggal való gyakorlással eltöltött kis idő segít önbizalom és készség megszerzésében.

Ennek jó gyakorlása az, ha vásárol néhány gipszkarton lapot, majd egy spatula segítségével felhord egy kis vakolatot, és kipróbál különböző mozdulatokat és szögeket. Kísérletezzen különböző mennyiségű textúra felhordásával a felületre.

Ha saját árnyalatát adja hozzá a vakolathoz, keverjen össze kis adagokat különböző mennyiségű festékkel, jegyzetelje, amíg meg nem találja a megfelelő keveréket.

Készítse elő a szobát

Tisztítsa meg a szobát, amennyire csak lehetséges, és rongyokat (pl. régi szőnyegeket) terítsen a padlóra, hogy megvédje a padlót. A legtöbb falra és mennyezetre használhat velencei vakolatot, de a felület legyen sima és egyenes. Ha repedések vagy lyukak vannak benne, először töltse ki és csiszolja le őket. Mossa le az összes szennyeződést és zsírt. Velencei vakolat felhordása előtt a felületeket alapozni vagy egyenletesen festeni kell.

Tippek

A fényes festékfelületek vakolhatók, feltéve, hogy előzetesen finoman lecsiszolták őket a fényesség eltávolítása érdekében. Kérjük, figyelmesen olvassa el az előkészítésre vonatkozó utasításokat a velencei vakolat dobozán.

Az acélkaparók és a gipszkarton kések éles hegyekkel rendelkezhetnek, amelyek megkarcolhatják a vakolatot. Ennek elkerülése érdekében kerekítse le a szerszámhegyeket 100-as csiszolópapírral.

A gipsz keverésekor és felhordásakor kesztyűt kell viselnie, mivel ez bőrirritációt okozhat.

Ha velencei vakolatot visz fel a mennyezetre, ill. a fej feletti területeken viseljen szemvédőt.

Minden használat előtt alaposan keverje fel a velencei vakolatot.

Vigye fel az első réteget

Nyisson ki egy doboz velencei vakolatot, és szükség esetén adjon hozzá egy árnyalatot. A hozzávalókat alaposan keverje össze.

A szoba sarkából kiindulva hordja fel a vakolatot a felületre rugalmas acél simítóval. Vigyen fel egy vékony réteg vakolatot, miközben a simítót a falhoz képest 15–30 fokos szögben tartja. A vakolatot hosszan és szögben változó mozdulatokkal terítse szét.

Ne aggódjon minden négyzetcentiméter egyenletes lefedettsége miatt. Néhány helyen hagyja, hogy az eredeti falfelületek némelyike ​​átvilágítson, de a felületet ésszerűen sima legyen. Időnként tisztítsa meg a gumibetétet, hogy a megszáradt vakolat ne zavarja a munkát.
Hagyja a vakolatot alaposan megszáradni (körülbelül négy óra), mielőtt újabb réteget alkalmazna.

Vigyen fel egy második réteget

A második réteghez ugyanazt a színű velencei vakolatot használja. Tartsa a gipszkarton spatulát vagy a kést 60-90 fokos szögben, és vigyen fel egy másik vékony réteget. Használjon egymást átfedő (X alakú) hosszú és rövid mozdulatokat. Fedje le alaposan a felületet, töltse fel az üregeket és távolítsa el az esetleges felületi sérüléseket.

Hagyja a vakolatot legalább 24 órán át száradni, mielőtt befejezi.

Végső polírozás

A velencei vakolat utolsó lépései a felület polírozása, vagy akár fedőréteg felhordása.

Ha polírozni szeretné a felületet, körkörös mozdulatokkal terítse szét nagyon finom (400 vagy 600 szemcseméretű) csiszolópapírral. Tisztítsa meg a felületet nedves ruhával. Fényesebb megjelenés érdekében dörzsölje a felületet egy tiszta gumibetét vagy gitt lapos oldalával.

Fedőlakk (opcionális)

Opcionális utolsó lépésként egy felületkezelést használhat a vakolat tartósságának növelésére. Ez különösen ajánlott olyan helyiségekben, ahol magas a páratartalom (például a fürdőszobákban), és ahol sokan járnak. Ha úgy dönt, hogy fedőréteget használ, feltétlenül válasszon olyan terméket, amelyet kifejezetten minden használt gipszmárkához ajánlunk. A fedőréteget általában röviddel a vakolat megszáradása után spatulával kell felhordani. Ne feledje, hogy a fedőréteg kissé elsötétítheti a festéket.

Szárítás után a felületet újra simíthatja egy simító simító vagy gitt lapos oldalával.

Nagy fényességet is elérhet, ha egy réteg paszta viaszt ad a fedőréteghez. Vékony réteg viaszt vigyen fel spatulával, majd simítással terítse szét a felületen.