Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Velencei stukkó

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, velencei stukkókhoz, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

40267 szakember

72166 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Velencei stukkó

Szakértőre van szüksége a Velencei stukkó kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

40267 szakember

72166 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

226 512 alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

Velencei stukkó

Az igazi velencei vakolat valódi márványport tartalmaz, amely fokozza a felület szépségét. A hagyományos velencei vakolat mészből vagy gipszből készül, és gerendákhoz, fali csapokhoz rögzített lécekhez, vízszintes fasíkokhoz alkalmazzák. Használható gipszkartonra, csempére, fára, téglára és akár festett felületekre is. Szintetikus anyagokat gyakran használnak a mai velencei gipsz stílusú termékekben. Ez a vakolat használható beltéri felületeken vagy kültéren is. Jó hír, hogy környezetbarát jellegének és magas pH-szintjének köszönhetően ellenáll a gombáknak és más organizmusoknak, például baktériumoknak.

Hogyan kell felvinni a velencei vakolatot

A velencei vakolat egy modern kifejezés, amely egy ősi módszert ír le a stukkó felületbevonat falakra történő felvitelére. A velencei vakolat (néha mészvakolatként is ismert) alapvetően égetett mészkőből vagy vízzel kevert márványporból készült gitt. Amikor a felületet az alkalmazás után polírozzuk, valódi márvány megjelenést kapunk.

A velencei vakolat felületén egyedülálló anyagokat használ a szakember. Szerencsére az újabb termékek lehetővé teszik a mesteremberek számára, hogy néhány lépésben és különösebb képzés nélkül gyönyörű eredményeket érjenek el. Még jobb, hogy a mai termékek akrilpolimereket tartalmaznak, amelyek tartósabb felületet hoznak létre. A velencei vakolat megadja Önnek azt a minőségi kinézetet, amit keres, megfizethető áron. Ráadásul, a legjobb velencei vakolat valódi márványport tartalmaz, akril alapba keverve, amely még fenségesebb látványt biztosít.

A velencei vakolat megtalálható az otthoni barkácsáruházakban és festéküzletekben. Míg néhány termék színezett, addig mások megkövetelik, hogy Ön vagy kereskedője univerzális színeket adjon hozzá a kívánt árnyalat eléréséhez. A második megközelítésben sokkal több színválaszték van.

A velencei vakolat felvitelének egyik pozitívuma az, hogy a munka elvégzéséhez nem kell sok eszközt és anyagot vásárolnia. A velencei vakolat legalapvetőbb felületkezeléséhez csak acél simítóra és gipszanyagra van szükség. Az új gipszkarton előzetes bevonatot vagy alapozót igényel a lapos falakon, ezért több alapfestésre lehet szükség.

Amire szüksége lesz

Felszerelés / szerszámok
 • Acél spatula vagy 10-15 centiméteres gipszkarton kés
 • Munkakesztyű
 • Szemvédő vagy szemüveg
 • Kefe
 • Henger
 • Festőtálca
 • Anyagok
 • 400–600 szemcseméretű csiszolópapír
 • Velencei vakolat
 • Eldobható rongyok
 • Alapfesték
 • Hengerfedél
 • Univerzális színezékek
 • Fedőréteg vagy viaszpaszta

Utasítások

Gyakoroljon a kivitelezés előtt

A velencei vakolat más applikációt igényel, mint a hagyományos festékek, és a helyiség festésének ismerete nem jelenti azt, hogy minőségi munkát tud vele végezni. Próbálja ki a velencei vakolatot egy felületen, hogy lássa, hogyan viselkedik az anyag, így a tényleges festésnél már nagyobb önbizalommal lát neki a munkának.

Ennek gyakorlására jó módszer lehet, ha megvásárol néhány gipszkarton lapot, majd egy spatulával felvisz egy kis vakolatot, és kipróbálja a különböző mozdulatokat és szögeket. Kísérletezzen különböző mennyiségű textúra felvitelével a felületre.

Ha saját árnyalatot ad hozzá a vakolathoz, keverje össze a kis adagokat különböző mennyiségű színezékkel, míg meg nem találja a megfelelő keveréket.

Készítse elő a szobát

Takarítsa ki a szobát, amennyire csak lehetséges, és terítsen le rongyokat (pl. régi szőnyegeket) a padlóra, hogy megvédje azokat a festéktől. A legtöbb falra és mennyezetre használhat velencei vakolatot, de előbb győződjön meg arról, hogy a falfelület sima. Ha repedések vagy lyukak vannak rajta, azokat előbb ki kell tölteni. Távolítsa el a szennyeződést és a zsírt is. A velencei vakolat felvitele előtt a felületeket először alapozni vagy egyenletesen le kell festeni.

Tippek

A fényes festékfelületeket be lehet vakolni, feltéve, hogy előzőleg finoman lecsiszolta őket a fényesség eltávolítása érdekében. Kérjük, gondosan olvassa el az előkészítésre vonatkozó utasításokat a velencei vakolat használati útmutatójában.

Az acélkaparóknak és a gipszkarton késeknek lehetnek éles pontjai, amelyek megkarcolhatják a vakolatot. A probléma elkerülése érdekében keresse meg a szerszámhegyeket 100 szemcsés csiszolópapírral.

Előfordulhat, hogy kesztyűt kell viselnie a gipsz keverése és felhordása során, mivel ez bőrirritációt okozhat.

Ha velencei vakolatot alkalmaz a mennyezetekre, ill. a feje fölötti területeken, viseljen szemvédőt.

Minden használat előtt alaposan keverje meg a velencei vakolatot.

Vigye fel az első réteget

Nyissa ki a dobozt és alaposan keverje össze az összetevőket.

A szoba sarkától kezdve vigye fel a vakolatot a felületre egy rugalmas acél hengerrel. Vigyen fel egy vékony réteg vakolatot, miközben a hengert a faltól 15-30 fokos szögben tartja. Vigye fel a vakolatot hosszában és szögében változó mozdulatokkal.

Ne aggódjon az egyenletes lefedettség miatt. Időnként tisztítsa meg a gumibetétet, hogy a megszáradt vakolat ne zavarja a munkát.

Hagyja a vakolatot alaposan megszáradni (kb. négy óra), mielőtt újabb réteget alkalmazna.

Vigyen fel egy második réteget

A második réteghez használja az azonos színű velencei vakolatot. Tartsa a gipszkarton spatulát vagy kést 60-90 fokos szögben, és vigyen fel egy másik vékony réteget. Használjon átfedő (X alakú) hosszú és rövid mozdulatokat. Alaposan fedje le a felületet, töltse ki az üregeket és távolítsa el az esetleges dudorokat.

Hagyja a vakolatot legalább 24 órán át száradni, mielőtt befejezi.

Végső polírozás

A velencei vakolat utolsó lépései a felület polírozása, vagy akár a fedőréteg felvitele.

A felület csiszolásához körkörös mozdulatokkal dolgozzon nagyon finom csiszolópapírral (400 vagy 600 szemcsés). Tisztítsa meg a felületet egy nedves anyaggal. A fényesebb megjelenés érdekében dörzsölje a felületet tiszta gumibetéttel vagy egy gitt lapos oldalával.

Fedőréteg (opcionális)

Opcionális utolsó lépésként felületkezeléssel növelheti a vakolat tartósságát. Ez különösen ajánlott magas páratartalmú helyiségekben (például fürdőszobákban), és ahol sok ember jár. Ha úgy dönt, hogy fedőréteget használ, mindenképpen válasszon olyan terméket, amely kifejezetten ajánlott bármilyen használt vakolat márkához. A felső réteget általában egy spatulával viszik fel röviddel a vakolat megszáradása után. Ne feledje, hogy a fedőréteg kissé elsötétítheti a festéket.

Száradás után a felületet tiszta simítóval vagy egy gitt lapos oldalával újra fényezheti.

Nagy fényességet is elérhet, ha egy réteg paszta viaszt ad hozzá a fedőréteghez. Vigyen fel egy vékony viaszréteget egy spatulával, majd simítással terítse szét a felületen.