Üdvözlünk a Wilioban!

A Wiliot nem bejelentkezett ügyfélként böngészed

Szolgáltatóra való átkapcsolás
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Az alkalmazásról
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakori kérdések
Hogyan legyünk jobbak
Vegye fel velünk a kapcsolatot
A Wilioról
Bejelentkezni

Villámhárító

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, villámhárítókhoz, kedvező áron!

Kínálat hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Villámhárító

Szakértőre van szüksége a Villámhárító kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

27 638 szakember

50 983 befejezett projektek

4,8 az 5-ből szakértőink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltések

Szolgáltatók

Legjobb szolgáltatók: Villámhárító

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
ElektromosJózsef L.
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
ÉpítkezésLászló G.
ÉpítkezésLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.

HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

Mi az a villámvédelmi rendszer (LPS)?

A villámvédelmi rendszerek (LPS - Lighting Protectin System) villámvezetőkből, és földelésből állnak. A villámvezetők olyan stratégiai helyeken helyezkednek el, ahol a villámcsapás valószínűbb - tetőcsúcsok / gerincek, helytartók, kémények vagy kupolák. Nagy területeket, fonott csupasz vezetékekkel kötnek össze, és létrehoznak egy utat, amelyen keresztül a villám elérheti a földet. A földelő rendszer így biztonságosan elvezeti a villám energiáját a földre.

Hogyan működik az LPS?

A rendszer külső pajzsként működik, amely biztosítja a villámlás vagy más légköri elektromos tevékenység talajba való átirányítását. A légkörben végbemenő elektromos tevékenységek során az LPS statikus elektromosságot bocsát ki a levegőbe, ami csökkenti a nagy erejű villámcsapás esélyét. Ha azonban a vihar elég erős és a közvetlen villámcsapás bekövetkezik, akkor egy megfelelően telepített LPS elkapja és biztonságosan a földbe irányítja.

Miért van szükség villámvédelemre?

Főként a villámok által okozott károk megelőzése érdekében. Az otthonokban leggyakrabban előforduló elektronikai és egyéb készülékek érzékenyek az enyhe túlfeszültségekre, nem beszélve a közvetlen interferenciáról. Még akkor is, ha a tápfeszültség ki van kapcsolva, a villám átüthet a főkapcsolón. A nyilvánvaló eszközök (audiovizuális berendezések, számítógépek, biztonsági rendszerek stb.) mellett az általunk nem elektronikusnak tekintett berendezések is elektronikus alkatrészekből állnak (fűtési / légkondicionáló rendszerek, hűtőszekrények, időzítők, telefonok, garázskapu nyitók stb.).

És mi a helyzet a nyaralókkal

Ugyanolyan érzékeny a villámkárokra, mint az otthona. Sok nyaraló sziklás terepen található, rossz természetes alapokkal. Ez azt jelenti, hogy ha a házban van pl. telefon, vezetékrendszer lesz a legjobb módja a villámlásnak. Még valószínűbb, hogy a készülék és az elektromos szerelvény megsérül. A magas fák villámokat vonzanak, és mivel a sziklás terepen a fák gyökerei nem tudnak mélyre hatolni, így azok a ház elektromos rendszerébe terelhetik a villámokat. A hosszú távon nem használt nyaralókban a villámkárok egy ideig észrevétlenek maradhatnak. Még egy kisebb tűz is, amelyet városi környezetben könnyen el lehet oltani, az egész ház leégését okozhatja, a házakban található fa szerkezetek miatt, amelyek sokkal kisebb mértékben vannak.

A TV-antenna működhet a ház védelmeként?

Ellenkezőleg! A TV-antenna vagy más berendezés, amely jelentősen elemelkedik a ház tetejétől, növeli a villámcsapás valószínűségét. Ugyanakkor közvetlen utat biztosít az érzékeny elektronikus készülékekhez (videomagnó / vevő / TV). A megfelelően telepített LPS rendszer megfelelő antenna földeléssel rendelkezik.

A biztosítás a villámkárokat is fedezi?

Igen és nem. A lakásbiztosítás általában a villámlás által okozott súlyos károkat fedezi, például robbanásokat vagy tűzeseteket. A biztosítás azonban általában nem fedezi az összes kárt. A legtöbb biztosítási kötvényben levonható tétel szerepel, és ha a kár kevesebb, mint az önrész, akkor a biztosító nem fizet. Ha a villámcsapás következtében pl. a videomagnó sérül, az valószínűleg alacsonyabb értékű, mint az önrész, így magának kell fedeznie a kárt. Bizonyos károkat, például a vezetékek károsodását, nehéz közvetlenül a villámcsapásoknak tulajdonítani, ezért nem fedezik azokat. Ha otthonát a korábban villám sújtotta, és a biztosítótársaság már jelentős károkat kifizetett, akkor a díjai növekedhetnek.

Ha a biztosítás fedezi a villámkárokat, miért érdemes megfontolni az LPS-t?

A villámhárító proaktív intézkedés. Érdemes megelőzni egy esetleges problémát, károkat és következményeket. Elkerülheti a hónapokig tartó nehézségeket és a javítással, vagy az ingatlan elvesztésével járó költségeket.

Mennyibe kerül egy ház villámvédelmi rendszere?

A legtöbb esetben egy teljesen leszállított, telepített, tanúsítvánnyal rendelkező és kormány által ellenőrzött rendszer költsége körülbelül 302 000–310 000 HUF négyzetméterenként.

Az ár a következő változóktól függ:

· A legolcsóbb - egyenes tetővonalak, kevés kémény, helytartók / kupolák, fokozatos lejtés vagy alacsony tető, agyag / homok, aszfalt / cédruszsindely.

· A legdrágább: összetett tetőforma, hideg, sok kémény vagy helynök, meredek, magas tető, alapkőzet a felszín közelében, agyagcserép, pala vagy fém tetőfedés.

A ház védelem költségeinek pontos becsléséhez rajzokra és képekre van szükség, amelyek az épület mind a 4 oldalát és a teljes tetőt mutatják.

Igaz, hogy a villám nem csap kétszer ugyanoda?

Nem. Ez nemcsak hamis állítás, hanem éppen ellenkezője igaz.

Miért hajlamosabb az egyik épület villámcsapásokra, mint a másik?

A relatív kockázatot 2 tényező határozza meg:

· relatív magasság- Ha a háza a legmagasabb a környéken, akkor ez lesz a legjobban kitéve villámcsapásoknak. A jó célpontok közé tartoznak a dombokon és partokon elhelyezkedő épületek, a sík földön elszigetelten álló épületek és a kiálló szerkezetek, mint például a kommunikációs tornyok, tornyok, antennák és a magas fák.

· az épület mérete - minél nagyobb az épület, annál nagyobb a villámcsapás kockázata.

Hogyan néznek ki a telepített villámvédelmi rendszerek?

A mai villámvédelmi rendszerek már nem olyan feltűnőek, mint egykor. A rudak 30 -40 cm-rel nyúlnak a tető fölé, átmérőjük körülbelül 2 cm. Rézből vagy alumíniumból font kábeleket használnak (átmérője 1,2 cm), és a tetővonalak mentén vannak felszerelve. A kábeleket leginkább a ház sarkainál, az ereszcsatornák vagy csatornák mentén vezetik le a földbe.

Van-e garancia a villámhárítóra?

Az alkatrészeket úgy tervezték, hogy olyan hosszú életűek legyenek, mint maga az épület. Az esetleges problémáknak a jótállási idő lejárta előtt kell megjelenniük.

Karbantartják a villámvezetőket?

A villámvezető úgy van kialakítva, hogy sok villámcsapást sérülés nélkül kibírjon. Ki kell bírnia minden olyan időjárási körülményt, amelyet maga a tető is képes elviselni. Javasoljuk, hogy 5 évente szemrevételezéssel ellenőrizze a rendszert, hogy a rudak és kábelek biztonságosan vannak-e rögzítve a tetőn és a falakon. Ha bármilyen külső javítást vagy módosítást hajtott végre, amely hatással lehet a rendszerre, akkor az LPS-t újra kell ellenőrizni és újra tanúsítani.

Lehetséges-e az anyag megvásárlása és a rendszer telepítése saját kezűleg vagy engedéllyel nem rendelkező személy segítségével?

A törvény azt is lehetővé teszi a gyártók számára, hogy eszközöket közvetlenül értékesítsék az ingatlantulajdonosoknak, de viszonteladási engedéllyel nem rendelkező eladóknak nem értékesíthetnek.

Mi van, ha villámcsapás történik egy villamosenergia-vezetéken, és közvetett módon éri el az otthonomat?

Az elektromos / kommunikációs rendszerek sérülésektől való védelme érdekében olyan ipari túlfeszültség-védelmi egység ajánlott, amely képes kezelni a villám által előállított feszültséget és áramot (20 000 amper, millió volt). A kiskereskedelmi üzletekben kapható hosszabbítók és túlfeszültség-védelmi egységek nem arra szolgálnak, hogy megvédjék a készülékeket a villámcsapásoktól.

Töltsd le a Wilio alkalmazást
Android és iOS-hoz egyaránt