Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Wc telepítés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, wc telepítéséhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Wc telepítés

Szakértőre van szüksége a Wc telepítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

6 642 + szakember

2 676 + befejezett projekt

4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

220 000 + alkalmazásletöltés

Hasznos információ

Amit tudnia kell

WC szerelés

Állítsa el a vizet

A régi WC eltávolításának első lépése a víz leállítása egy elzáró szeleppel, amely vagy a falon, vagy a padlón található, hátul vagy a WC mellett. Ez a szelep szabályozza a víz áramlását a betápláló csőből, a WC-tartályba. Öblítsed le a WC-t, hogy az összes víz kiürüljön a tartályból és a WC-csészéből. Mivel a szeleppel leállította a vizet, a tartály nem töltődik fel újra. A dugattyú segítségével ürítsed ki a maradék vizet a lefolyócsőből, majd szivaccsal távolítsad el a tartályból a maradék vizet.

Tipp: Tartsa függőlegesen a csésézt. A csészében maradt kis mennyiségű víz nem fog eltűnni, ha függőlegesen tartja, amikor eltávolítja.

Szüntesse meg a vízellátást

Szüntesse meg a vízellátást, állítható kulccsal. Tartsa a vízvezetéket stabil helyzetben, és próbálja meglazítani a szelepnél. Amikor megpróbálja meglazítani a tápvezetéket, ügyeljen rá, hogy ne sértse meg magát a vízvezetéket vagy annak csatlakozását a falon vagy a padlón. Ha az ágat soha nem távolították még el, vagy hosszú ideig volt csatlakoztatva, akkor kissé nehéz lehet meglazítani az egyik vagy mindkét csatlakozási ponton. Ha ezt tapasztalja, használj nagy teljesítményű rozsdaeltávolítót a korrózió eltávolításához.

Tipp: A szétkapcsolás után kis mennyiségű víz marad a tápvezetékben, ezért tartson kéznél egy vödröt és rongyot, hogy felfogja és letöröljed a szivárgó vizet.

Válassza szét a tartályt és a csészét

Ha egyedül dolgozik, célszerűbb lesz elválasztani a tartályt a csészétől. Mindkét darab egyben történő kezelése nehéz lehet egy ember számára. Válassza le és vegye ki a tartályt a csészéből úgy, hogy egy állítható csavarkulccsal eltávolítja a tartály aljáról a csavarokat. A tartály csavarjai a WC-tartály belsejéből a csésze alá mozognak. Szükség lehet a csavar tetejének megtartására a tartályban, és egyúttal a csésze hátsó része alatti anya eltávolítására. Távolítsad el a tartályt egyenesen felemelve. Ha ellenállást érez, mozgassa meg a tartályt egyik oldalról a másikra. Ez biztosítja, hogy a tartály és a csésze között elhelyezkedő öblítőszelep tömítése felszabaduljon a tálból.

Tipp: Ha egy darabból álló WC-je van, amelyet nem lehet leválasztani, hívjon egy szakembert, hogy segítsen ebben a lépésben.

Távolítsa el a WC-csésze csavarjait

Mérje meg a WC-csavarok kupakjait. Szükség esetén használjon csavarhúzót. Fogóval vagy állítható csavarkulccsal távolítsa el az anyákat és alátéteket a csavarokról, amelyek a csészét a padlóhoz rögzítik. Ha úgy találja, hogy az anyák rozsdásak a helyükön, akkor csavarlazítóval meglazíthatja az anyákat, elforgathatja a csavarokat, és elegendő helyet biztosíthat a csavarok alján ahhoz, hogy a csavarokat fémfűrésszel elvághassa.

Távolítsa el a régi tömítőanyagot

Győződjön meg arról, hogy a WC-csésze le van-e zárva az alap körül, ahol a padlóhoz ér. Ha igen, akkor speciális késsel kell eltávolítania a tömítőanyagot. Óvatosan mozgassa előre és hátra a WC-csészét, amíg nem enged, és meg nem tudja emelni. Csúsztassa az oldalra, hogy felfedje a régi viaszgyűrűt.

Tipp: Kerülje el az új WC lezárását az alap körül. Szivárgás esetén a tömítőanyag csapdába ejti a vizet, és súlyosan károsíthatja a padlót.

Ellenőrizze a csésze csavarjait

Ellenőrizze a WC-csésze régi csavarjainak állapotát a padló lefolyóján található karimában. Ha az előző lépésben levágta a rozsdás csavarokat, akkor cserélje ki őket az új WC-vel kapott újakra. Ha a csavarok jó állapotban vannak, akkor a helyükön hagyhatja őket, és szükség szerint újra felhasználhatja vagy kicserélheti őket. Távolítsa el a régi viaszgyűrűt, és nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le a maradékot.

Ellenőrizze a karimát

Ellenőrizni kell a WC-karimát. A karima kapcsolatot teremt a padló és a WC alja között. Ha megrepedt vagy elromlott, megjavíthatja javító gyűrűvel.

Tipp: Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú pótkarimát vásároljon, egyszerűen készítsen fényképet a régi karimáról, és mutassa meg a legközelebbi szaküzlet dolgozójának.

Helyezz be egy új viaszgyűrűt

Két lehetősége van új viaszgyűrű elhelyezésére. Az új WC-csészét az oldalára forgatva egy puha felületre helyezheti, hogy megvédje a padlót és a WC-t, és egy tartalék viaszgyűrűt csatolhat a tál aljára. Ennek a technikának az az előnye, hogy amikor a WC-t a karima fölé helyezi, biztos lehet benne, hogy a gyűrű a megfelelő helyzetben van. A leggyakoribb lehetőség az, hogy a viaszgyűrűt a karimára helyezzük, mielőtt a csészét leengedjük.

Tipp: Ha az eredeti WC telepítése óta egy vastag csempe került a fürdőszobába, akkor vastagabb gyűrűre lehet szüksége.

Helyezze a WC-t a karimára

Helyezze a WC-csészét a karimára úgy, hogy a csésze alján lévő csavarlyukak illeszkedjenek a karimában lévő csavarokhoz. Ha ez segít, akkor a csészét a belső szélénél fogja meg a külső élek helyett, hogy jobban érintkezzen és jobban ellenőrizhesse a süllyesztést. Nyomja meg a tömítés beállításához.

Tipp: Miután a viasztömítést a karimára helyezte, nagyon vigyázzon, hogy ne mozdítsa el és ne döntse meg a WC-t, mert ez károsíthatja a tömítést. Ez jövőbeni szivárgásokat okozhat.

Rögzítse a WC-t csavarokkal

Helyezzen alátétet és anyát minden egyes WC-csavarhoz, és húzza be egyenletesen az anyákat a csavarokon. Felváltva húzza be az anyákat a WC egyik oldaláról a másikra. Vigyázzon, ne húzza be őket túlzottan, nehogy összetörje a porcelán tálat. Ha a csavarok túlságosan kinyúlnak az alátétek és az anyák tetején, vágja le a felesleget egy fémfűrésszel.

Csatlakoztasson egy új tartályt

Ha még nincs felszerelve, helyezze be az edénytartály tömítését az öblítőszelep alapjára, és helyezze be a tartály csavarjait és alátétjeit a tartály belsejéből. Helyezze az edényt a csészére úgy, hogy a csavarok szára a tálban lévő lyukakhoz igazodjon. Rögzítse az edénytartályt az egyes tartálycsavarok felváltva történő meghúzásával, amíg a tartály behúzódik és hozzáér a csészéhez. Csatlakoztassa újra a tápvezetéket a töltőszelepnek a tartály oldalán kinyúló szabad részéhez és a falból vagy a padlóból kilépő betápláló szelephez.

Tipp: Ellenőrizze a WC szivárgását. Lassan kapcsolja be a vízzáró szelepet, és töltse fel a tartályt. Öblítse le a WC-t, és összpontosítson a WC aljára, valamint a tartály és a csésze találkozási pontjára. Adjon hozzá szivárgásérzékelő festéket a nyomonkövetés megkönnyítése érdekében.

Amikor WC-ülőkét választ utolsó lépésként, különféle üléseket találhat. Válassonz egy olyan WC-ülőkét, amely megfelel a kiválasztott WC-modellnek, és kövesse a gyártó utasításait a felszereléshez.