Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!

A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi

Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Gyakran ismételt kérdések
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés

Wc telepítés

Alkalmazzon a környékről képzett szakembert, wc telepítéséhez, kedvező áron!

Megbízás hozzáadása

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Wc telepítés

Szakértőre van szüksége a Wc telepítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár

27 638 szakember

50 983 befejezett projekt

4,8 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése

199 720 alkalmazásletöltés

Képtár

Szolgáltatóink kivitelezésének bemutatása

BútorgyártásIstván
VillanyszerelésJózsef L.
Lakás/ház rekonstrukciójaÁdám J.
Építőipari munkákLászló G.
Építőipari munkákLászló G.
Tervezés, építészet, projektek és egyéb szolgáltatásokJános
Lakás / ház rekonstrukciójaÁdám J.
Szolgáltatások az Ön számáraZoltán B.
Bútor összeszerelésBalázs K.
HASZNOS INFORMÁCIÓ

Amit tudnom kell

WC szerelés

Állítsad el a vizet

A régi WC eltávolításának első lépése a víz leállítása egy elzáró szeleppel, amely vagy a falon, vagy a padlón található, hátul vagy a WC mellett. Ez a szelep szabályozza a víz áramlását a betápláló csőből, a WC-tartályba. Öblítsed le a WC-t, hogy az összes víz kiürüljön a tartályból és a WC-csészéből. Mivel a szeleppel leállítottad a vizet, a tartály nem töltődik fel újra. A dugattyú segítségével ürítsed ki a maradék vizet a lefolyócsőből, majd szivaccsal távolítsad el a tartályból a maradék vizet.

Tipp: Tartsad függőlegesen a csésézt. A csészében maradt kis mennyiségű víz nem fog eltűnni, ha függőlegesen tartod, amikor eltávolítod.

Szüntesd meg a vízellátást

Szüntesd meg a vízellátást, állítható kulccsal. Tartsad a vízvezetéket stabil helyzetben, és próbáljad meglazítani a szelepnél. Amikor megpróbálod meglazítani a tápvezetéket, ügyelj rá, hogy ne sértsed meg magát a vízvezetéket vagy annak csatlakozását a falon vagy a padlón. Ha az ágat soha nem távolították még el, vagy hosszú ideig volt csatlakoztatva, akkor kissé nehéz lehet meglazítani az egyik vagy mindkét csatlakozási ponton. Ha ezt tapasztalod, használj nagy teljesítményű rozsdaeltávolítót a korrózió eltávolításához.

Tipp: A szétkapcsolás után kis mennyiségű víz marad a tápvezetékben, ezért tarts kéznél egy vödröt és rongyot, hogy felfogjad és letöröljed a szivárgó vizet.

Válasszad szét a tartályt és a csészét

Ha egyedül dolgozol, célszerűbb lesz elválasztani a tartályt a csészétől. Mindkét darab egyben történő kezelése nehéz lehet egy ember számára. Válasszuk le és vegyük ki a tartályt a csészéből úgy, hogy egy állítható csavarkulccsal eltávolítjuk a tartály aljáról a csavarokat. A tartály csavarjai a WC-tartály belsejéből a csésze alá mozognak. Szükség lehet a csavar tetejének megtartására a tartályban, és egyúttal a csésze hátsó része alatti anya eltávolítására. Távolítsad el a tartályt egyenesen felemelve. Ha ellenállást érzel, mozgassad meg a tartályt egyik oldalról a másikra. Ez biztosítja, hogy a tartály és a csésze között elhelyezkedő öblítőszelep tömítése felszabaduljon a tálból.

Tipp: Ha egy darabból álló WC-d van, amelyet nem lehet leválasztani, hívj egy szakembert, hogy segítsen ebben a lépésben.

Távolítsad el a WC-csésze csavarjait

Mérjük meg a WC-csavarok kupakjait. Szükség esetén használj csavarhúzót. Fogóval vagy állítható csavarkulccsal távolítsad el az anyákat és alátéteket a csavarokról, amelyek a csészét a padlóhoz rögzítik. Ha úgy találod, hogy az anyák rozsdásak a helyükön, akkor csavarlazítóval meglazíthatod az anyákat, elforgathatod a csavarokat, és elegendő helyet biztosíthatsz a csavarok alján ahhoz, hogy a csavarokat fémfűrésszel elvághassad.

Távolítsad el a régi tömítőanyagot

Győződj meg arról, hogy a WC-csésze le van-e zárva az alap körül, ahol a padlóhoz ér. Ha igen, akkor speciális késsel kell eltávolítania a tömítőanyagot. Óvatosan mozgasd előre és hátra a WC-csészét, amíg nem enged, és meg nem tudod emelni. Csúsztassad oldalra, hogy felfedje a régi viaszgyűrűt.

Tipp: Kerüljed el az új WC lezárását az alap körül. Szivárgás esetén a tömítőanyag csapdába ejti a vizet, és súlyosan károsíthatja a padlót.

Ellenőrizzed a csésze csavarjait

Ellenőrizzed a WC-csésze régi csavarjainak állapotát a padló lefolyóján található karimában. Ha az előző lépésben levágtad a rozsdás csavarokat, akkor cseréljed ki őket az új WC-vel kapott újakra. Ha a csavarok nem rozsdásodtak és jó állapotban vannak, akkor a helyükön hagyhatod őket, és szükség szerint újra felhasználhatod vagy kicserélheted őket. Távolítsad el a régi viaszgyűrűt, és nedves ruhával vagy szivaccsal töröljed le a maradékot.

Ellenőrizzed a karimát

Ellenőrizni kell a WC-karimát. A karima kapcsolatot teremt a padló és a WC alja között. Ha megrepedt vagy elromlott, megjavíthatod a karima javító gyűrűvel.

Tipp: Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú pótkarimát vásárolj, egyszerűen készítsen fényképet a régi karimáról, és mutassad meg a legközelebbi bolt dolgozójának. … név …

Helyezz be egy új viaszgyűrűt

Két lehetőséged van új viaszgyűrű elhelyezésére. Az új WC-csészét az oldalára forgatva egy puha felületre helyezheted, hogy megvédjed a padlót és a WC-t, és egy tartalék viaszgyűrűt csatolhatsz a tál aljára. Ennek a technikának az az előnye, hogy amikor a WC-t a karima fölé helyezed, biztos lehetsz benne, hogy a gyűrű a megfelelő helyzetben van. A leggyakoribb lehetőség az, hogy a viaszgyűrűt a karimára helyezzük, mielőtt a csészét leengedjük.

Tipp: Ha az eredeti WC telepítése óta egy vastag csempe került a fürdőszobába, akkor vastagabb gyűrűre lehet szükséged.

Helyezzed a WC-t, a karimára

Helyezzed a WC-csészét a karimára úgy, hogy a csésze alján lévő csavarlyukak illeszkedjenek a karimában lévő csavarokhoz. Ha ez segít, akkor a csészét a belső szélénél fogjad meg a külső élek helyett, hogy jobban érintkezzen és jobban ellenőrizhessed a süllyesztést. Nyomjad meg a tömítés beállításához.

Tipp: Miután a viasztömítést a karimára helyezted, nagyon vigyázz, hogy ne mozdítsad el és ne döntsed meg a WC-t, mert ez károsíthatja a tömítést. Ez jövőbeni szivárgásokat okozhat.

Rögzítsed a WC-t csavarokkal

Helyezz alátétet és anyát minden egyes WC-csavarhoz, és húzzad meg egyenletesen az anyákat a csavarokon. Felváltva húzzad meg az anyákat a WC egyik oldaláról a másikra. Vigyázz, ne húzzad meg őket túlzottan, nehogy összetörjed a porcelán tálat. Ha a csavarok túlságosan kinyúlnak az alátétek és az anyák tetején, vágjad le a felesleget egy fémfűrésszel.

Csatlakoztass egy új tartályt

Ha még nincs felszerelve, helyezzed be az edénytartály tömítését az öblítőszelep alapjára, és helyezzed be a tartály csavarjait és alátétjeit a tartály belsejéből. Helyezzed az edényt a csészére úgy, hogy a csavarok szára a tálban lévő lyukakhoz igazodjon. Rögzítsed az edénytartályt az egyes tartálycsavarok felváltva történő meghúzásával, amíg a tartály behúzódik és hozzáér a csészéhez. Csatlakoztassad újra a tápvezetéket a töltőszelepnek a tartály oldalán kinyúló szabad részéhez és a falból vagy a padlóból kilépő betápláló szelephez.

Tipp: Ellenőrizzed a WC szivárgását. Lassan kapcsoljad be a vízzáró szelepet, és töltsed fel a tartályt. Öblítsed le a WC-t, és összpontosíts a WC aljára, valamint a tartály és a csésze találkozási pontjára. Adj hozzá szivárgásérzékelő festéket a nyomon követés megkönnyítése érdekében.

Amikor WC-ülőkét választasz utolsó lépésként, különféle üléseket találhatsz. Válassz egy olyan WC-ülőkét, amely megfelel a kiválasztott WC-modellnek, és kövessed a gyártó utasításait a felszereléshez.

Nézzed meg a WC-ülőke beszereléséhez tartozó útmutatónkat, és szerezzed be onnan a legjobb tippeket.

Segítségre van szükséged egy eszköz vagy anyag azonosításához, illetve a WC felszereléséhez? Gyorsan megtalálhatod a termékeket, ha képeket keresel az alkalmazásban ..... név ..... Készíts képet a neked tetsző termékről, és mi hasonló termékeket mutatunk meg neked.