Szolgáltatások
Hogyan működik?
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Üdvözöljük a Wilión!A Wiliót nem bejelentkezett megbízóként böngészi
Váltás szolgáltatóra
Navigáció
Szolgáltatások
Árlista
Rólunk
Alkalmazás letöltése
Hogyan működik
Miben fejlődjünk?
Kapcsolatfelvétel
Rólunk
Bejelentkezés
Ingyenes

Keress okos szakembereket

Wc telepítés
Projekt benyújtása ingyenes
Elégedett vásárlóRemek kommunikáció, minden a megbeszéltek szerint zajlott, a megbeszéltek szerint pontosan időben érkezett a projekt helyszínére. Szép munka, nagyon kedves ember, ezért ajánlom :)
profile image
Peter Š.A vásárló
Miért Wilio?
8 272 szakember
4 439 befejezett projekt
4,5 az 5-ből szakembereink átlagos értékelése
260 000 + alkalmazásletöltés
Wc telepítés

Szakértőre van szüksége a Wc telepítés kategóriában? Csak írja be, hogy mit keres, és mi segítünk Önnek minőségi szakértőket találni korrekt árakon!

Lásd még:Ár
Szolgáltatók26 355 poskytovateľov vo vašom okolí
profile image

Levente S.

Egyéni vállalkozó
Dabas
5,0
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

22 éves épületgépész technikus vagyok. Édesapám generálkivitelező cégénél dolgozom már 4 éve. Emellett szeretnék vállalni kisebb vagy közepes volumenű munkákat!

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Tamás Gábor B.

Egyéni vállalkozó
Budapest
5,0
Szobafestő, festő

Üdvözlöm, sikerült már szakembert találnia? A csapatommal mi tudnánk vállalni a munkát, állapotfelméréssel és árajánlattal! Berényi Tamás

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

István A.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Dugulás elhárítás 10 éve. WC, mosdó, konyhai lefolyók, fürdőszoba. A csöveket magasnyomású mosóval is átmossuk. Szükség esetén a lefolyók és csaptelepek cseréje is.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Arnold T.

Egyéni vállalkozó
Budapest
4,9
Vízvezeték szerelő, vízszerelés

Kedves megrendelő! Víz-és fűtésrendszerek korszerűsítést vállalom elsősorban Budapesten és Pest megyében. Tíz éves szakmai tapasztalattal a hátam mögött precíz és esztétikus munkavégzésre törekszem. Vállalkozásom legfontosabb célkitűzése, hogy a megrendelő az elvégzett munkával évek múlva is elégedett legyen.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

András K.

vállalat
Sülysáp
4,8
Szobafestő, festő

Igazi EZERMESTER. 40 éves munka amit az építőiparba töltöttem, most szeretnék saját magam úra lenni.Amivel foglalkozom :kőműves munka, festés, hűté- fűtés, burkólás, hegesztés stb. Munkám után mondjon bárki kritikát.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Ádám J.

vállalat
Budapest
4,7
Szobafestő, festő

Üdvözlöm Jónás Ádám vagyok 7 éve foglalkozok lakasfelújítással. Komplett lakásfelújítas egy kézben, a bontástól a kapcsolóig. Egyéni vállalkozóként szerzőzédessel vállaljuk a kivitelezést.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
profile image

Richárd S.

vállalat
Dunakeszi
4,4
Kőműves munkák

Jó napot! Én és kollégáim több éves gyakorlattal rendelkezünk. Megbízható, precíz munkát végzünk. Forduljanak hozzánk bizalommal.

Hitelesített
Okleveles
Legjobb szolgáltató
Projekt benyújtása ingyenes
Mutass többet
Hasznos információAmit tudnia kell

WC szerelés

Állítsa el a vizet

A régi WC eltávolításának első lépése a víz leállítása egy elzáró szeleppel, amely vagy a falon, vagy a padlón található, hátul vagy a WC mellett. Ez a szelep szabályozza a víz áramlását a betápláló csőből, a WC-tartályba. Öblítsed le a WC-t, hogy az összes víz kiürüljön a tartályból és a WC-csészéből. Mivel a szeleppel leállította a vizet, a tartály nem töltődik fel újra. A dugattyú segítségével ürítsed ki a maradék vizet a lefolyócsőből, majd szivaccsal távolítsad el a tartályból a maradék vizet.

Tipp: Tartsa függőlegesen a csésézt. A csészében maradt kis mennyiségű víz nem fog eltűnni, ha függőlegesen tartja, amikor eltávolítja.

Szüntesse meg a vízellátást

Szüntesse meg a vízellátást, állítható kulccsal. Tartsa a vízvezetéket stabil helyzetben, és próbálja meglazítani a szelepnél. Amikor megpróbálja meglazítani a tápvezetéket, ügyeljen rá, hogy ne sértse meg magát a vízvezetéket vagy annak csatlakozását a falon vagy a padlón. Ha az ágat soha nem távolították még el, vagy hosszú ideig volt csatlakoztatva, akkor kissé nehéz lehet meglazítani az egyik vagy mindkét csatlakozási ponton. Ha ezt tapasztalja, használj nagy teljesítményű rozsdaeltávolítót a korrózió eltávolításához.

Tipp: A szétkapcsolás után kis mennyiségű víz marad a tápvezetékben, ezért tartson kéznél egy vödröt és rongyot, hogy felfogja és letöröljed a szivárgó vizet.

Válassza szét a tartályt és a csészét

Ha egyedül dolgozik, célszerűbb lesz elválasztani a tartályt a csészétől. Mindkét darab egyben történő kezelése nehéz lehet egy ember számára. Válassza le és vegye ki a tartályt a csészéből úgy, hogy egy állítható csavarkulccsal eltávolítja a tartály aljáról a csavarokat. A tartály csavarjai a WC-tartály belsejéből a csésze alá mozognak. Szükség lehet a csavar tetejének megtartására a tartályban, és egyúttal a csésze hátsó része alatti anya eltávolítására. Távolítsad el a tartályt egyenesen felemelve. Ha ellenállást érez, mozgassa meg a tartályt egyik oldalról a másikra. Ez biztosítja, hogy a tartály és a csésze között elhelyezkedő öblítőszelep tömítése felszabaduljon a tálból.

Tipp: Ha egy darabból álló WC-je van, amelyet nem lehet leválasztani, hívjon egy szakembert, hogy segítsen ebben a lépésben.

Távolítsa el a WC-csésze csavarjait

Mérje meg a WC-csavarok kupakjait. Szükség esetén használjon csavarhúzót. Fogóval vagy állítható csavarkulccsal távolítsa el az anyákat és alátéteket a csavarokról, amelyek a csészét a padlóhoz rögzítik. Ha úgy találja, hogy az anyák rozsdásak a helyükön, akkor csavarlazítóval meglazíthatja az anyákat, elforgathatja a csavarokat, és elegendő helyet biztosíthat a csavarok alján ahhoz, hogy a csavarokat fémfűrésszel elvághassa.

Távolítsa el a régi tömítőanyagot

Győződjön meg arról, hogy a WC-csésze le van-e zárva az alap körül, ahol a padlóhoz ér. Ha igen, akkor speciális késsel kell eltávolítania a tömítőanyagot. Óvatosan mozgassa előre és hátra a WC-csészét, amíg nem enged, és meg nem tudja emelni. Csúsztassa az oldalra, hogy felfedje a régi viaszgyűrűt.

Tipp: Kerülje el az új WC lezárását az alap körül. Szivárgás esetén a tömítőanyag csapdába ejti a vizet, és súlyosan károsíthatja a padlót.

Ellenőrizze a csésze csavarjait

Ellenőrizze a WC-csésze régi csavarjainak állapotát a padló lefolyóján található karimában. Ha az előző lépésben levágta a rozsdás csavarokat, akkor cserélje ki őket az új WC-vel kapott újakra. Ha a csavarok jó állapotban vannak, akkor a helyükön hagyhatja őket, és szükség szerint újra felhasználhatja vagy kicserélheti őket. Távolítsa el a régi viaszgyűrűt, és nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le a maradékot.

Ellenőrizze a karimát

Ellenőrizni kell a WC-karimát. A karima kapcsolatot teremt a padló és a WC alja között. Ha megrepedt vagy elromlott, megjavíthatja javító gyűrűvel.

Tipp: Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen típusú pótkarimát vásároljon, egyszerűen készítsen fényképet a régi karimáról, és mutassa meg a legközelebbi szaküzlet dolgozójának.

Helyezz be egy új viaszgyűrűt

Két lehetősége van új viaszgyűrű elhelyezésére. Az új WC-csészét az oldalára forgatva egy puha felületre helyezheti, hogy megvédje a padlót és a WC-t, és egy tartalék viaszgyűrűt csatolhat a tál aljára. Ennek a technikának az az előnye, hogy amikor a WC-t a karima fölé helyezi, biztos lehet benne, hogy a gyűrű a megfelelő helyzetben van. A leggyakoribb lehetőség az, hogy a viaszgyűrűt a karimára helyezzük, mielőtt a csészét leengedjük.

Tipp: Ha az eredeti WC telepítése óta egy vastag csempe került a fürdőszobába, akkor vastagabb gyűrűre lehet szüksége.

Helyezze a WC-t a karimára

Helyezze a WC-csészét a karimára úgy, hogy a csésze alján lévő csavarlyukak illeszkedjenek a karimában lévő csavarokhoz. Ha ez segít, akkor a csészét a belső szélénél fogja meg a külső élek helyett, hogy jobban érintkezzen és jobban ellenőrizhesse a süllyesztést. Nyomja meg a tömítés beállításához.

Tipp: Miután a viasztömítést a karimára helyezte, nagyon vigyázzon, hogy ne mozdítsa el és ne döntse meg a WC-t, mert ez károsíthatja a tömítést. Ez jövőbeni szivárgásokat okozhat.

Rögzítse a WC-t csavarokkal

Helyezzen alátétet és anyát minden egyes WC-csavarhoz, és húzza be egyenletesen az anyákat a csavarokon. Felváltva húzza be az anyákat a WC egyik oldaláról a másikra. Vigyázzon, ne húzza be őket túlzottan, nehogy összetörje a porcelán tálat. Ha a csavarok túlságosan kinyúlnak az alátétek és az anyák tetején, vágja le a felesleget egy fémfűrésszel.

Csatlakoztasson egy új tartályt

Ha még nincs felszerelve, helyezze be az edénytartály tömítését az öblítőszelep alapjára, és helyezze be a tartály csavarjait és alátétjeit a tartály belsejéből. Helyezze az edényt a csészére úgy, hogy a csavarok szára a tálban lévő lyukakhoz igazodjon. Rögzítse az edénytartályt az egyes tartálycsavarok felváltva történő meghúzásával, amíg a tartály behúzódik és hozzáér a csészéhez. Csatlakoztassa újra a tápvezetéket a töltőszelepnek a tartály oldalán kinyúló szabad részéhez és a falból vagy a padlóból kilépő betápláló szelephez.

Tipp: Ellenőrizze a WC szivárgását. Lassan kapcsolja be a vízzáró szelepet, és töltse fel a tartályt. Öblítse le a WC-t, és összpontosítson a WC aljára, valamint a tartály és a csésze találkozási pontjára. Adjon hozzá szivárgásérzékelő festéket a nyomonkövetés megkönnyítése érdekében.

Amikor WC-ülőkét választ utolsó lépésként, különféle üléseket találhat. Válassonz egy olyan WC-ülőkét, amely megfelel a kiválasztott WC-modellnek, és kövesse a gyártó utasításait a felszereléshez.